perjantai 9. kesäkuuta 2017

Räpiköintiä

Räpiköidään ja lisää räpiköidään. Soittelin aikoinaan velkojilleni, mutta olivat jotenkin nion nuivoa että jätin asiat sitten siihen enkä sitten kaikille edes soittanut. Jotain oli keksittävä koska pelko ulosotosta läheni koko ajan. Pari päivää sitten päätin kokeilla saisinko pankista jonkun luoton että pystyn laskuja maksaan pois. Sain joustoluottoa 1500€ jolla joka pennillä maksoin laskuja pois. Summa ei ihan riittänyt, mutta loput voin maksaa lomarahoista heinäkuussa. Huokasta ei voi sillä sitten on valtavan isoja lainoja useampi,mutta jospa oisin vihdoin jotain oppinut rahan käytöstä. Laitan tähän nyt jälleen näkyviin millaiseen tilanteeseen olen nyt raha-asiat saattanut.

Merkkaan laina, velkasumma, lyhennys/kk

Opintolaina  1032,33€     14,31€/kk
Opintolaina   121,36€      124,36€/kk
As.laina       95645,96€     536,36€/kk
As.laina       14573.31€     87,13€/kk
Jouatoluotto 1545.00€      100€/kk
Dna                  124,74€       13,86€/kk
Visa                 2833,15€      90€/kk
Autolaina       5801,26€     270,79€/kk
Bigbank          9369,72€     220€/kk
Alektum           131,12€
Klarna              254,30€-69€
Qliro                  299,19€-60€

Klarnaa ja qliroa maksoin tänään nuo 60€ joten niitten loppusummat muuttuu vielä, mutta en ole varma paljonko kun ottaa korot jne pois. Lomarahoja odottelen, täysin varma en ole summasta paljonko tulee kun kuulun juuri niihin joilta vähennetään se -30%.
Sen jälkeen saakin alkaa odottamaan veronpalautuksia, joita tuleekin sievoinen summa. Olisinkohan jo oppinut jotain rahan käytöstä? Koko syksyn varmasti saa tarkoin laskea menojaan, saa nähdä miten käy. Mitä olette mieltä? Mietin saisinko lomarahoista  maksettua klarnan, qliron ja alektumin. Sittenhän nuo muut lainat kutistuis hissukseen ja veronpalautuksilla vois maksaa vaikka joustoluoton sitten kokonaan. Tälläisiä täällä pohditaan.

6 kommenttia:

 1. Toivottavasti saat lomarahoja sen verran että saat velkoja hiukan lyhennettyä. Minultakin menee osa lomarahoista kikyyn, luulen että itse olisin niitä enemmän tarvinnut kuin Sipilä ja kumppanit :/ Nyt vaan kukkaron nyörit tiukalle eikä uusia velkoja niin kyllä sää selviät!

  VastaaPoista
 2. Mitkä sun lainojen korkoprosentit on? Niiden jotka nyt helposti muistasit tai saisit nopsaan katottua...

  VastaaPoista
 3. Sä tarvitset apua. Missäpäin asut, tai siis onko teidän kunnassa velkaneuvontaa? Tiedät sen varmaan itsekin, mutta tää uus joustoluotto ei juurikaan muuta tilannetta ainakaan parempaan, sillä vaikka yks opintolaina kuittaantuukin, niin melkein sama summa menee jatkossa joustolainan maksuun.

  Miten paljon sä pystyt keskustelemaan miehesi kanssa raha-asioista ja miten ootte sopineet ne hoidettavaksi? Tottakai voi olla, että ootte sopineet kummankin maksavan oman osuutensa, mutta jos nyt kerran toisella on ulosottouhka, niin silloin kyllä pitäis nimenomaan yhdessä yrittää saada homma hanskaan.

  Mutta siis sanon vielä: hae apua, sä oot nyt ihan tarpeeksi kauan rämpinyt tuossa suossa.

  VastaaPoista
 4. Komppaan AnneV:tä. Mun elämän paras ratkasu oli ottaa apua vastaan. Tilanteeni oli eri ja apu toisenlaista, mutta silti. Mikä uskomaton tunne, kun ei tarvinnutkaan olla ihan yksin! Suomessa korostetaan jo äidinmaidossa sisua ja yksin pärjäämistä, mutta elämän koulussa olen oppinut, että niillä saa vaan murhetta ja asiansa sekaisin. Tekis ihan mieli tulla itse käymään ja katsoa papereita yhdessä... Tsemppiä!!! <3

  VastaaPoista
 5. palasin vielä tänne kommentoimaan lisää, kun olin nähnyt sun kirjoittaneen jossain kohdassa että omassa kunnassa ei ole velkaneuvontaa. No sitä suuremmalla syyllä: NYT on aika toimia ja soittaa ja varata aika. Mitä pitemmälle homma venyy, niin tilanne vaan pahenee.

  Myös seurakuntien diakoniatyö voi joissain tapauksissa auttaa eli sieltäkin kannattaa kysellä tukea. Ainakin ne voivat neuvoa sut eteenpäin, ja ehkä jopa nopeuttaa sitä velkaneuvontaan pääsyä.

  Luepa vielä Takuusäätiön sivuilta samassa tilanteessa olleiden kokemuksia. http://www.takuusaatio.fi/minun-tarinani-velkaantumisesta
  Sielläkin on useassa kohdassa mainittu, että asioiden viivyttelyllä tai välttelyllä vaan aiheuttaa itselleen lisäkustannuksia. Sullakin on vielä mahdollisuus säilyttää luottotietosi, joten TOIMI! Sitten kun ne menee, niin suosta nouseminen onkin paljon vaikeampaa.

  VastaaPoista
 6. Hei Tiituna!
  Poikkesin blogiisi ja olisi mukava tietää mitä sinulle kuuluu. Mukavaa alkusyksyä!

  VastaaPoista