torstai 11. toukokuuta 2017

Voisinpa jostain saada ylimääräistä

Rahasuunnitelmat menneet monesti jo uusiksi. Jouduin ison laskun maksaan kokonaan joten nyt tipahtelee paljon pieniä laskuja postilaatikosta. Totuutta en vieläkään haluaisi katsoa silmiin ja siksi tahtoo jäädä kirjeet avaamatta. Tänään taas avasin kaikki huhti-ja toukokuussa tulleet kirjeet. Ei löytynyt kivoja yllätyksiä, mutta nyt täytynee ottaa puhelin huomenna käteen ja alkaa soittaan velkojille kun kaikille en millään pysty maksamaan niin isoja summia yhdellä kertaa.

Nyt tuntuu että lomarahaan on niin pitkä matka vielä. Jotain positiivistäkin enään touko-ja kesäkuu jonka jälkeen ensimmäinen opintolaina on maksettu. Sitten pitäisi kyetä siirtää sama summa (122€) johonkin toiseen lainaan. Ensin maksan loput osamaksut ja sitten täytyisi päättää mihin lainaan alan rahan laittamaan. Vaihtoehtoina ovat opintolaina, autolaina, bigbanklaina, näistä jokin ja syykin on. Niitä lainoja ei pysty uudestaan nostamaan. Visan kanssa täytyy miettiä se että kun sitä maksaa täytyy olla jo vararahastoa ettei tule nostettua lainaa uudestaan. Mutta tähän on vielä pitkä aika.

Aina toivois että oppisi jo käyttämään rahaa oikein tai olla siis käyttämättä. Jospa tämä kuitenkin tästä. Laitan jälleen tietoja kun kuulen mitä sanovat kun huomenna soittelen velkojille.

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä soitteluun! Ankea tunne tarttua luuriin mutta uskon että velkojat kuitenkin suhtautuvat asiaan positiivisesti koska antamalla maksuaikaa he varmemmin saavat rahansa. Odottelen kuulumisia :)

  VastaaPoista
 2. Jkommentoin nyt tällä vanhalla nimimerkilläni jota mun ei enää ollut tarkoitus käyttää. Kun Feedly toimii mulla edelleen tällä, enkä jaksa kirjautua ulos...

  En lukenut uudelleen mutta muistaakseni sulla oli edellisen kirjotuksen perusteella sen verran miinuksella tilanne että ethän oikeastaan pysty tuota 122 € mihinkään laittamaan ottamatta lainaa, että sulla olis se 122€. Odota mieluummin, että saat jonkin toisenkin lainan tai osamaksun pois, tai useampia, ja laita sitten se raha vivuksi seuraaviin lyhennyksiin. Tsemppiä! Hieno suoritus, että yksi laina on nyt poissa päiväjärjestyksestä! Toivottavasti saat pidempiä maksuaikoja pienemmillä eriölä, sitten ehkä pystyisitkon tuon 122 € laittamaan johonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori nyt, koitin kovasti olla kannustava vaikka ehkä ei nyt ollut kovin kannustavaatämä minun kommentointi. Auttasin mielellään jotenkin, esim. laskemalla sulle asioita tai mikä olis matemaattisesti fiksuin suunnitelma, jos vaan sellainen apu jollain hetkellä kelpaa.

   Poista
 3. Ai niin, vielä yks juttu! Mun tuttu teki itselleen jonkun kiellon netissä (en tiiä mikä se virallisesti on) sen jälkeen kun otti humalassa pikavippiä (taustalla aiempia velkaongelmia). Kätevää, nyt hänelle ei anneta velkaa jos hetken mielijohteesta haluaisi.

  VastaaPoista