perjantai 24. maaliskuuta 2017

Huhtikuun asiat mietteissä

Enempää tuskin tässä kuussa pystyn laskuja ja lainoja lyhentää joten mietintään laitetaan siksi jo seuraava kuu. Lapsilisät menevät asuntolainaan ja jos lyhennyksiä tulee nekin menevät luultavammin samaan osoitteeseen tai sitten lyhennän visaa ja seuraavana päivänä nostan sen ja maksan laskuja muita pois.

Hauska ois suunnitella jo miten  sitten jatkaisi laskujen maksua kun nuo roikkuvat laskut on saatu maksettua, mutta viisainta miettiä sitä vasta myöhemmin, koska noita pitkiä lainojakin niin paljon että menee vuosia että talous ois kunnossa...

Nyt on myös käytävä pään sisäinen keskustelu asiasta mikä saa mut ostamaan vaikkei varaa oisikaan... lisäksi toivon että voisin lähteä kouluun vielä 3-4 vuoden päästä, joten roima nousu taloudessa pitäisi sitä ennen tapahtua, jotta se olisi mahdollista.

Mutta nyt lähdemme siitä että makselen ensimmäisenä kaikki roikkuvat laskut pois... siihen menee arviolta 2-3 kuukautta, sitten alan maksaan loppuja osamaksuja pois mitä jäljellä on... sitten nuot lainat, yksi opintolaina on maksettu kesäkuussa pois jonka siirrän seuraavaan lainaa joka on luultavammin tuo toinen opintolaina lähtee seuraavaksi niitä kun ei takaisin sitten voi nostaa. Visaa luultavasti lyhennän pienimmällä määrällä, koska siihen tukeudun niin helposti, ja sen käytän jos ostovimma tulee joten sen isompi lyhentäminen ei kannata... siksi taidan siirtyä opintolainojen jälkeen maksamaan joko auto- tai bigbankin lainoja pois, joista bigbank harmittaa paljon. Sillä ajattelin yhdistää kaikki lainat sillon yhdeksi, mutta se ei onnistunut. Paljon lainoja ja laskuja maksoin kuitenkin ja ne sain yhdistettyä, mutta paljon meni myös täysin turhaan joka nyt painaa mieltä. Mutta tarkoitus oli kyllä hyvä. Nyt siinä kuitenkin on todella paljon sulatettavaa.

Voi kun sitä toivoisi että jossain vaiheessa oppisi rahan kohtuukäyttäjäksi niin olisi edes joku asia kunnossa. Sillä mietteillä jäädään tänne.

5 kommenttia:

 1. Entä ihan oma pankkisi? Yhdistelmä laina sieltä? Ja soitat ja sanot Visalle että ottavat sen sulta pois? Leikkaa kortti kahtia?

  Tossa voi käydä niin että kun lyhennät halvinta lainaa eli opintolainaa niin päädyt sitten ottamaan saman verran lainaa jostain, mistä se tulee kalliiksi. Esim. tuo Visa. Muuten kyllä hyvä taktiikka että yksi pois ja sitten sama raha seuraaviin!

  Voisitko ajatella että lainan lyhentäminen on ostamista? Saisko siitä mitenkään hyvän mielen? "Tänään ostin palan vapautta!"

  Tai kuuluisa vinkki karkkilakkoon että kaikkia muita maailman karkkeja saa syödä mutta ei niitä jotka itselles kiusaks pöydölle laittanu. Eli harjottelis shoppaamattomuutta kielttämällä iteltään tietyn nettikaupan mutta tuotteen sais kyllä ostaa itelleen muualta. Opettelis sillä tavalla sitä hallintaa.

  Edellisessä kijoituksessa kuukausierät ylittivät reippaasti kuukausitulot. Millä ostat ruokaa?

  Suurin ja tärkein viimeiseks (jonka olen ennenkin sanonut, oletan). Mene kunnan velkaneuvontaan heti! Etsi kaikki muut naamatusten tapahtuvat tukipalvelut myös! Ne on kuitenki ihan sun omilla verorahoilla järjestetty, oot maksanu niistä jo.

  - E / Suotar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentistasi. Pankista tosiaan en ole kysynyt lainaa, koska silloin tarvitaan takaajia ja tilanne on sellainen ettei kukaan edes tiedä tämän hetken rahatilanteestani. Visan laitan kyllä pois, mutta ensin täytyy saada laskut maksettua jonka ajan veivaan tuolla visalla. Lyhennän visaa ja seuraavana päivänä maksan sillä muita laskuja.
   Nyt olen itseni aika liemeen saanut ja tulee tosi niukkoja kuukausia tulevaisuudessa. Mihinkään ylimääräiseen ei enään ole varaa... Kitkuttaen heinäkuuhun jolloin lomarahoilla pystyy maksamaan jotain ja tasoittamaan tilannetta vaikka sekin on nyt 30% pienempi kun yhteiskunta tarvii meidänkin osuutta.Lomaillahan me kesällä ei voida jos ei sitten saada tuettua lomaa jota haimme.
   Lyhennyksethän tosiaan vievät niin ison palan että tuloja ei jää, koska ruokaa täytyy saada venytetään kaikkia muita lainoja paitsi asuntolainaa ja opintolainaa. Siksi huomenna täytyy kaivella autolainan papereita olisiko sielä maksuvapaita kuukausia mahdollista saada edes pari jotta pääsis eteenpäin.
   Velkanuovojaa meillä ei ole tässä kunnassa vaan yksi velkaneuvoja on usean kunnan yhteinen. Joten sinne varmasti on kovasti ruuhkaa.
   Nyt tosiaan ei voi enään shoppailla, mutta laskut on maksettava niin että saadaan ruokaa ja bensaa kuitenkin, muuta ei sitten saadakkaan. Toidonkin todella että kaikille lapsille mahtuu nyt kun kevät tulee niin samat vaatteet mitkä syksyllä laitettiin talviteloille.

   Toivotaan nyt että tästä vielä selvitään ja alkaisin oppimaan oikeasti tuon rahan käytön...

   Poista
 2. Suotar tuossa kommentoi hyviä pointteja. Lisäksi minä ajattelisin lisätulojen mahdollisuutta laskujen maksua helpottamaan nyt alkuun että pääsisit rästimaksuista eroon ja saisit vähän osareita pienemmäksi. Onko sinulla tavaraa mitä voisit myydä? Lasten tarvikkeita, astioita yms. Facebookin kirpparit ovat oivallinen paikka laittaa tavaraa kiertoon. Minä juuri hankkiuduin eroon suurimmasta osasta muumimukejani ja rahaa on tähän mennessä tullut jo yli 800€ niistä ja vielä on myytävääkin jäljellä. Ja saa tavaraa pois kaapeista.... Vähän vaivaa se vaatii mutta siitä saatava palkka kuitenkin on sen arvoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos kommentistasi. Tosiaan olen tätä miettinyt mitä pystyisin myymään jotta saisin vähän lisää rahaa. Ite tahdon vain omia tavaroita pitää roskana ja mielellään siitä en paljoa mitään pyytele. Täytyy katsoa kaappeihin nyt tarkemmin.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista