lauantai 30. huhtikuuta 2016

Pitkästä aikaa täällä taas

Arkinen kiire on pitänyt mut pois täältä. Jälkipolville on tullut yksi lisää ja arjen pyörittämiseen menee runsaasti aikaa. Olen myös jostain syystä ollut väsynyt, todella väsynyt ja en ole paljon jaksanut välittää muusta kuin lasten hyvinvoinnista. Siksi talo on sekaisin, raha-asioiden huonossa jamassa ja itse lihonut vain sohvan kulmassa. No, en tiedä. Jospa se tästä taas lähtee kun kesä tulee. Mutta nyt näihin rahajuttuihin.

Todellakin kehnossa mallissa ovat raha-asioiden enkä juurikaan ole mitään Osamaksuja saanut maksettua muuta kuin pienimmät mahdolliset erät ja kuitenkin myös lisää maksettavaa on tullut lisää.

Olen eilen yhden osamaksut maksanut kokonaan joka oli apilanlehti josta vähensi viimeiset 94,16€, Mutta samalla rekka toi pihaan trampoliinin hintaan 594€ joka tulee osamaksulla sekä kasvien kasvatusvalo 84 € josta ei tuotetta vielä ole tullut mutta lasku jo tullut ja siitä myös muistutus on tuokin osamaksulla.  Täytyy taas laittaa viestiä missä lamppu viipyy. Että Tälläisiä.  Muut osamaksut sekä lainat pienenevät pikkuhiljaa.

Tuosta yhdestä paikasta johon voi maksaa osamaksulla sain sähköpostin, jossa oli täälläisiä tietoja. Otin lainan 2 vuoden takaisin maksuajalla.
siinä ostohinta 594€ , jossa lainan korko 19,90% jos tämän maksan vuodessa pois kokonaishinta on 659,96€.
Jos maksan pienemmän summan vähintään 24,75€ vuosikorko on 22% todellinen vuosikorko on 41,98% käsittelymaksu/kk 3,95€ eli jos vuodessa saan tämän näin maksettua maksan yht 714,54€.
Kumpikin ollaan laskettu vain vuoden maksuajalla,  mutta kuinka ollakaan kun yleensä tässäkin talossa maksamiseen menee huomattavasti pitempään. Paljon maksan siis tyhjästä. Ettei ihme että pääoma ei lyhenee toisessakin laskussa kun minimiä maksan. Vasta nyt olen ajatellut kokoaika ja kuinka kauan mulla on ollutkaan Osamaksuja ja kuinka paljon olenkaan laittanut rahaa hukkaan.

Mun täytyy tehdä monessa asiassa muutoksia elämässäni tällä hetkellä lähtien ruokavaliosta, säännöllisestä ruokailusta, ulkoilusta, liikunnasta, raha-asioita,  kodin siivoamisesta, tavaran raivaamisesta, nettiriippuvuudesta. Paljon on elämässä tällähetkellä niin etten jaksa nauttia mistään.

* Ensinnäkin syön paljon kaikkea roskaa ja kun lapset menee nukkuun menee äiti kaapista hakemaan ison karkkipussin tai kaksi suklaalevyä,  mitkä syödään yhdeltä istumalta. Olen todella kovasti tällä hetkellä sokeri riippuvainen ja siitä pitää päästä. Aina vois muutenkin tehdä terveellisempää ruokaa mitä tällä hetkellä syö ja ruokarytmi pitää saada, niin jää lapsillakin jatkuva kaapissa kulkeminen ja ruuan kaivaminen. Meillä kun nyt syödään aamupala, jossain vaiheessa lämmin ruoka ja illalla jotain ja kaikki välipalat siihen päälle.

Ulkoilua ja liikuntaa pitää lisätä. Nyt alkaa kevät ja rakas harrastukseni kurkisteli tällä hetkellä kodinhoitohuoneeseen pöydällä. Ruuan kylväminen hyötypuutarha an on rakas harrastus mitä tällä paikalla teen 4 vasta toista vuotta, joten vielä ei ole odotettavissa maksimi tuotantoa. Katsotaan jos tänä vuonna myös perunat onnistuisi ostin niitä siemeniä noin 20 kg, niistä jos sato onnistuisi pitäis saada noin 200 kg perunaa talveksi :) Lenkkeillähän kans pitäis tämän hyötyliikkumisen ohella, saas nähdä miten se onnistuu 3:n alle 4 vuotiaan lapsen kanssa.

Raha niin helppo menemään. Ensikuuhun tavoite syödä paljon pakastimesta ruokia, jolloin sen saa sulatettua ennen uutta satokautta. Toivottavasti pystyisin lopettamaan netissä surffailun ja kesäksi vähennettyä netissä istumista. Sillä siellä,minä ne kaupatkin yleensä teen. Sieltä olen tilannut rampoliinit, sängyt, mankelit yms. Joita nyt makselen.

Tavaraa on talo täynnä, niin täynnä että tasot täyttyy päivässä kun ne saa tyhjäksi, vaatteet kasautuvat pöydillä ja pakastimen päälle. Lattiat täynnä leluja ettei pysty imuroimaan. Sitten kun siivoaa täytyy aloittaa aamusta ja perus siivoamiseen menee koko päivä. Talo on iso, lapsia paljon, tavaraa julmetusti ja väsynyt äiti. On sama kuin jatkuva kaaos. Ja se väsyttää jälleen enemmän aikuisia. Niin turhaa. Täytyy alkaa rytmittämään siivousta joka päivälle jotain ja yksi isompi siivouspäivä niin jospa se siitä.

Itse hieman epäilen että kaikki linkittyy näistä asioista toisiinsa. Jos alkaa asioita huomioimaan enemmän ja sulkee tämän nettimaailman vähemmälle, niin elämästä vois löytää taas iloa ja parempaa mieltä. Varmasti myös lapset lakkaisivat olemasta niin riippuvaisia netistä, kun äiti näyttää esimerkkiä. Kevättä kohti niin kyllä se siitä.

Tälläinen valitus tästä nyt tuli, mutta ei voi mitään. Täytyy nyt miettiä mistä saan motivaation pitää jälleen tilikirjaa ja laittaa lainat ajan tasalle, joten jospa tästä noustaisiin. Mutta nyt lapsille paistamaan munkkeja jotta jotakin vappua heillekin ja tulen tänne jälleen ripittäytymään kun olen saanut lainat jälleen laskettua. Nyt pystyn paremmin hahmottamaan miten niitä pystyn maksamaan, kun suurimmat tulot alkavat tulemaan samaan aikaan, joten kyllä nämä asiat taas kun saan johonkin näitä purkaa.

3 kommenttia:

  1. Hei,ja kiva kuulla sinusta! Oon säännöllisesti käyny kurkkimassa,olisiko päivitystä tullut ja nyt yllätyin iloisesti 😊 Tiedän,että menen nyt hyvin henkilökohtaiselle alueelle,mutta oletko miettinyt masennuksen mahdollisuutta omalla kohdallasi? Toki monta pientä lasta ja oman ajan puute väsyttää,mutta minulla kyse oli myös synnytyksen jälkeisestä masennuksesta,joka pitkittyi. Tilanteeni oli hyvin samankaltaisen kuuloinen: söin,ostelin enkä jaksanut paljoakaan. Nyt lapset jo isompia ja olen saanut esim. Liikunnan arkeen,mikä tuo lisää energiaakin. Saatko apua lastenhoitoon tarvittaessa? Toivon sulle helpotusta arkeen 💜

    VastaaPoista
  2. Kiva kun olet palannut! Toivottavasti arki alkaa helpottamaan pian ja jaksat paremmin.

    VastaaPoista
  3. Tsemppiä haastavaan tilanteeseen ja hyvää kesää :) jään seuraamaan blogiasi :)

    VastaaPoista