keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Uusioperhe mitä v... mää en taho jaksaa

Nyt puhutaan muusta kuin rahasta. Nyt puhutaan mun tilanteesta. Nyt tuntuu että Räjähdys,  Hajottaa ja Mua koetellaan todella rankalla kädellä. Minä elän tätä V...n Uusioperhe elämää, jossa olen todennut että mua käytetään kaikissa mahdollisissa tavoista hyväksi. Minä olen meidän perheessä se joka aina joustaa ja kaikkien muiden tarpeet menee mun yli.

Meillähän on suurperhe johon kuuluu mies ja hänen 4 lastaan edellisestä parisuhteesta, minä ja mun erityislapsi edellisestä parisuhteesta sekä meillä on vielä yhteisiä lapsia kaksi ja kolmas tulossa alkuvuodesta jonka tähden olen nyt sairaslomalla. Meillä on uusi iso (160 neliötä) oleva omakotitalo, jonka olemme itse rakentaneet. Tässä olemme asuneet nyt 2,5 vuotta. Ja meillä on jo todella suuria ongelmia.

Jos jotain mainitsen nyt rahasta, maksamme talolainan ja kaiken muun yhdessä (sähkö, talovakuutus yms. Juoksevat kulut) yhdessä, eli kummallakin on kuukaudessa sama määrä jonka siirretään yhteiselle tilille mistä maksetaan yhteiset menot. Ruokapuolesta vastaan minä suurimmaksi osaksi sekä itseni ja 3 lapsen vaatetuksesta ja kaikesta mitä he tarvitsevat ( kohta 4 lapsen tarpeista). Monta vuotta kun elin yh:n ei minua haittaa vaikka lapset joudun itse kustantamaankin. Koska olemmehan me aina pärjänneet.

Mutta tällä hetkellä täytyy löytyä yhteen asiaan ratkaisu. Meillä on tilanne että vaikka talomme on iso käytössämme on vain 1 makuuhuone ( talossa on yhteensä 4 mh:ta). Tässä yhdessä huoneessa nukun minä ja kolme poikaa, mies nukkuu yleensä sohvalla tai yhdessä tyhjässä makuuhuoneessa, koska katsoi ettei pysty nukkumaan meidän kanssa yhdessä koska yöuni häiriintyy kun lapset heräilevät vielä öisin. Pian mun täytyisi jakaa tämä sama huone vielä neljännen lapseni kanssa, ja tämä on alkanut mua ahdistamaan, koska eri järjestelyllä saisimme tälle ydin perheelle enemmän tilaa. 2 makuuhuonetta on varattu hänen kolmelle lapselleen ja 1:n makuuhuoneen jakaa hänen ja minun lapseni viikonloppuisin.

Nämä kolme makuuhuonetta on taloon nähden kaukana meidän makuuhuoneesta, joten oma lapsenikaan ei siellä viikolla nuku, kun ei uskalla yksin vielä nukkua. Itse olen tässä herännyt tähän järjen köyhyyteen että meillä on viikossa lähen 50 neliötä hukkatilaa, kun itse Asumme melko kovassa ahtaudessa. Joten aloitin ehdottamaan miehelle että on aika alkaa tehdä huonemuutoksia, koska meillä lähinnä nämä kaksi huonetta on noin 2-4 yötä käytössä/kk kohden. Koska vaikka hänen lapset haetaan joka viikonloppu tänne he viettävät aikansa joko mummulassa tai kavereilla, kaikkealla muualla kuin kotona. Joten ehdotin että me siirtyisimme talon toiseen päähän ja ottaisimme nuo kaikki kolme makuuhuonetta käyttöön, ja hänen kolme lastaan saisi tuon yhden makuuhuoneen jaettavaksi. Mies sanoi siihen heti että EI.
Hän on kuulemma luvannut lapsilleen kun oli myynyt vanhan talonsa että he saavat omat huoneet eikä siis suostu asiasta neuvottelemaan vaikkei huoneet juurikaan ole käytössä.

Oma näkemykseni olisi asiaan ollut että olisin voinut siirtää kaksi meidän yhteistä lasta yhteen huoneeseen ja itse ottaa toisen huoneen vauvan kans ja sais sinne mieskin tulla jos tahtoo ja olisimme niin lähellä kolmatta lastani että varmaan hänkin uskaltaisi nukkua omassa huoneessaan muutoinkin kun viikonloppuisin. Mutta tämä ei käy miehelle, enkä enään tiedä mitä tehdä. Näin emme kuitenkaan mielestäni voida jatkaa kun vauva tulee niin meistä ei tuossa samassa huoneessa yön aikana nuku kukaan kun vauva herää niin herää kolme muutakin lasta. Kaksi  heistä onkin mun kans sitten kotona mutta vanhimman pitäisi käydä koulua niin hänelle se käy liian rankaisi jos yöllä nuoremmat häntä valottaa.  Nyt on todellinen pattitilanne voisi sanoa. Itse olen miettinyt että täytyykö minun alkaa miettimään vuokralle muuttoa ja sanoa että ilmoittaa sitten kun tilanne on sellainen että voimme lasten kanssa muuttaa kotiin ja meille on tarvittavat tilat kotona. Miehelleen tämä on tunne puolen asia, kun hän on mennyt lapsille lupaamaan ja ne tuntuu olevan hänelle tärkeämpiä mitä meidän yhteiset lapset on, joten pelkää siitä tulevan lasten kanssa tahtojen taistelu.

Jos tämän kaiken oisin tiennyt 5 vuotta sitten, tuskin olisimme tässä tilanteessa,  vaikka sitten minulla ei olisi kahta tai kohta kolmatta tärkeää ihmisen alkua jonka tämä parisuhde kuitenkin on saanut aikaan, vaan asusteisiin tämän tärkeän yhden lapseni kanssa siinä pienessä osakkeessamme. No, tämä oli tälläinen purkaus johtuen siitä että mieleni on nyt tosi pahoillaan ja omalta osaltani näen että täytyy minun sitten yksi tehdä ratkaisuja, koska emme niitä yhdessä pysty tekemään. Katsotaan nyt mihin tässä päädytään.

4 kommenttia:

 1. Onpa tosi ikävä tilanne. Tuntuu kyllä aika hullulta että kaksi makuuhuonetta pidetään varattuna vain viikonloppukäyttöä varten. Sinä ja lapsesi/lapsenne siellä asutte kokoaikaisesti niin kyllä silloin pitäisi tilat miettiä ensisijaisesti teidän tarpeidenne mukaan. Minkä ikäisiä nuo miehesi lapset ovat? Ymmärtäisivätkö he jos asiasta heidän kanssaan keskustelisi? Jotenkin tuntuu kyllä että miehesi suhtautuu asiaan aika omituisella tavalla. Toki ymmärrän että hän ajattelee ettei halua lupaustaan rikkoa mutta toisaalta "äly hoi, älä jätä" mitä järkeä on pitää kalliita neliöitä noin vajaakäytöllä? Sun kandeis kyllä keskustella asiasta vielä miehesi kanssa, jos saisit taottua järkeä sen päähän. Tsemppiä mitä ikinä teetkin :)

  VastaaPoista
 2. Nämä lapset on 16.v, 15.v ja 13.v ja kaksi vanhinta ei enään juuri käykään. Nyt aikoi mies asiasta puhua lastensa kanssa kun sanoin että alan tammikuussa hakeen asuntoa jossa meidän perhe mahtuu asumaan että ilmoittelee sitten kun mahtaa kotiin niin muutetaan takas jos vielä kiinnostaa. Saapahan nähdä miten käy.

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä minunkin puolesta teidän tiukkaan tilanteeseen. Perheen etu menee toki aina muiden edelle, mutta uusperheissä se on astetta mutkikkaampaa. Toivottavasti löydätte sellaisen ratkaisun, että se on kaikkien perheiden etu. Kun vanhemmat ovat onnellisia ovat lapsetkin, jaetaan sitten huoneet miten tahansa.

  VastaaPoista
 4. Uusioperhe.. Tätä on vaikea välillä elää. Tsemppiä kovasti sinulle, pysy tiukkana tässä asiassa!

  VastaaPoista