perjantai 4. joulukuuta 2015

Nyt on aika herätä

Nyt on aika herätä ja alkaa laskemaan missä mennään. Kauhukseni huomasin että tässä kuussa en saanut järkevää laskelmat tehtyä miten rahat käytän järkevästi, joten sitä on palanut huikeasti nyt kolmen päivän aikana. No, ne on menetettyjä rahoja, mutta nyt täytyy alkaa laskemaan ja tehdä suunnitelma. Toivottavasti ei ole liian  myöhäistä. Jopa isäntä on huolissaan kasvavasta laskupinostani varsinkin kun en ole kuoria ollut kiinnostunut aukasemaan.  Tänään kun saan lapset vihdoin nukkumaan taitaa olla aika alkaa kaivamaan laskut esiin.

Tuloja on nyt tullut runsaasti kun tuli veronpalautukset, palkasta oli pieni lomaraha, Kela oli muistanut jo ja muistaa vielä toistamiseenkin.  Se täytyy todeta että kauppakäyttäytymiseen täytyy saada suuria muutoksia ja sitä on nyt todella paljon petrattava. Liian helposti lähtee heräteostoksia mukaan ja ihan liikaa. Ensiviikolla käyn ostamassa joululahjat, ja sen jälkeen katsotaan miten toimitaan.

Täytynee aloittaa laskeminen, niin jospa ensi yönä nukuttaa paremmin eikä mieltä paina enään niin kovasti raha asiat. Kuititkin on kuitenkin kerätty ja täytyy kaivella kuukausi laskelmalaput esiin että mitä on tullut tuhlattua.  Jospa tämä tästä. Ja ensi kuussa alkaa kova työ velkojen lyhentämiseen johdosta.  Ajatus tavan kanssa saa vain sitä ennen tehdä hurjasti töitä. Jospa tämä tästä. Katsotaan jos saisin huomenna tehtyä laskelmat tämän kuun menoista Loppukuuta ajatellen.  

3 kommenttia:

 1. Laskelmien teko ja tavoitteiden asettaminen on hirmuisen tärkeää, mutta... Joskus täytyy vain ryhtyä sanoista tekoihin, ja vähentää rahan kuluttamista. Laskeminen ei tuo helpotusta rahatilanteeseen. Helpotuksen tuo, kun jättää ostamatta asiat, joihin ei ole varaa.
  Kun lähdet jouluostoksille, kannustan sinua miettimään budjetin, jolla lähdet liikenteeseen, ja jota et ylitä. Itse päätin ennen joulua, että omien lasten joululahjat saavat maksaa 50 euroa/lapsi, kummilasten lahjojen maksimihinta on 25 euroa. Näilläkin saa jo vaikka mitä kivaa.
  Periaatteessa minulla olisi ollut varaa ostaa lapselleni hänen toivomansa 160 euron arvoinen lego, mutta sitä hän ei tule saamaan. Joku voi pitää minua julmana, mutta tiedän, että lapseni tulee olemaan onnellisempi saadessaan pienemmän ja edullisemman legopaketin sekä myöhemmin säästötililleen kertyneet rahat, joita äiti ei tuhlannut legoihin.
  Samoin kuin itse olen joka kerta tyytyväinen vaikkapa jättäessäni tyhjänpäiväisen noutoruoan tai sen viiden euron kynsilakan väliin - pienistä puroista kertyy tasainen virta, joka tuo minulle ja perheelleni lisää turvallisuuden tunnetta. Toivon kovasti, että projektisi lähtisi käyntiin, ja huomaisit, miten hyvä mieli säästämisestä ja oman talouden haltuunotosta tulee - ja se hyvä mieli kestää pitempään, kuin se, jonka saat, kun ostat jotain uutta <3 Tsermppiä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi. Tänään maksoin nyt illalla pois kaksi osamaksua kokonaan jotex ja Kärkkäinen, koska täytyi laskea kuinka pienelle uskallan budjetin laittaa. Vielä olen totaalisesti tuhlaaja jolla on täysin vastakkainen suunta, joten täytyy pyrkiä laskemaan talous mahdollisimman pieneksi, jotta ei menis rahaa turhaan vaan saisin sen kohdennettua oikeaan paikkaan. Tästä totaalituhlaajasta kun yritän kasvattaa säästeliäästi ihmistä siihen voi hetki vierähtää ja siksi joka sentillä pitää olla osoite.
  Joululahjoja ostan pienemmille pojille kummallekin noin 50 €, Avopuolisolle 50€, vanhemmilleni 50€, Kummilapsille kummallekin 20€. Haasteellisia on ostaa vanhimmalle pojalle joka on jo 9 vuotias ja vaatimukset sen mukaiset. Yksi peli maksaa jo 70€ ja muutakin pitäis laittaa, joten hänen lahjat tulee maksamaan 150-200€.
  Mulla menee tavaraan kaikki ylimääräinen yleensä. Vasta huomasin että uusimmat housut mitkä menee päälle on 5 vuotta vanhat. Uusimman puseron itselleni olen ostanut toistavuotta sitten. Joten vaatteet ja meikit ei ole meidän juttu, vaikka sanoinkin että mun kyllä täytyisi alkaa kosmetiikkaan tutustumaan, koska siitä on tulevaisuudessa mahdollisuus saada pientä lisätuloja. Olen vasta aloittanut jälleen myyjänä normaali työn ohella.

  Ajatus työtä täytyy mun kovasti tehdä. Mutta eiköhän tässä onnistua, kun joulu on ohi on varmasti ihan Ähkyn asti saanut käydä kaupassa eikä sinne varmasti pahemmin halua. Jospa tämä tästä :) olen iloinen että jaksat ottaa kantaa :)

  VastaaPoista
 3. Meillä varmaan aikuisten kesken sovitaan tänäkin jouluna ettei lahjoja vaihdeta. Miehen kanssa on sovittu niin jo aikaa sitten, vuoden aikana voi sitten ostaa toiselle jotain kivaa jos eteen tulee sellaista mitä oikeasti tarvitsee. Mua ahdistaa se että tarvis käydä ostelemassa lahjoja ja miettiä mitä ostaa kun ei haluis mitään turhaa krääsää hommata. Onneks ollaan päästy aika lailla tuosta eroon :)

  VastaaPoista