tiistai 10. marraskuuta 2015

Haluatteko laittaa ensi vuodeksi itsellenne tavoitteen yhdessä mun kanssa?

Olen tässä miettinyt kuinka saan itseni varmasti pysymään ruodussa ensi vuonna ja lyhentämään velkaa oikein runsaasti. Ensi kuussahan moni tekee budjettia ensi vuodeksi, munkin se täytyy tehdä, joten mietin olisiko hauskaa yhdessä tehdä vuoden hommia.

Ajatus olis että laitetaan jokin tavoite jonka laittaa vuoden sisällä joko säästöön tai maksaa velkaa. Itsellä on tavoitteena maksaa runsaasti velkaa, niinkuin varmasti arvaattekin jotka ovat tätä blogia lukeneet ja tietävät kuinka kuralla talouteni on.

Oisko kiinnostusta lähteä kimppaan mukaan jokainen omalla panoksella mukaan? Vielä en ole omia tuloja saati kaikkia menoja laskenut, mutta uskoisin voivani lyhentää lainoja 15000 - 20000€ todella tiukalla taloudelle.  Tästä voitas kaikkien osallistujien kanssa kerran kuukaudessa sitten keskustella miten kelläkin menee ja onko pysynyt suunnitellussa. Laittakaahan viestiä onko kiinnostusta? Tämän uskon itselleni ainakin tuovan rutkasti lisää motivaatiota. Viestejänne odottelen :)

6 kommenttia:

 1. Hei! Minä voin lähteä mukaan urakkaan. Ajattelin lyhentää asuntolainaa ensi vuonna n. 7000 euroa ja maksaa pois remonttilainan, n.10 000 euroa sekä jonninjoutavan kulutusluoton n.5000 euroa. Sen jälkeen minulle jäisi maksettavaa vain asuntolainan loppu, 40 000 euroa ja olisin vapaa velkaorjuudesta. Kuulostaa houkuttelevalta! Maksusumma ensi vuodelle olisi siis 22 000 euroa ja nettotuloni n. 33 000 euroa. Tiukkaa varmasti tekee, mutta lopputulos palkitsee! tsemppiterkuin hannamaria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Mahtavaa että lähdet mukaan. Mukavampaa sitä on porukassa pyrkiä omaan tavoitteeseen. Tuo huomattavasti lisää motivaatiota.

   Poista
 2. Itse ajattelin, että voisin ottaa jonkun muun kuin rahaan liittyvän tavoitteen. En vain vielä tiedä, mikä se olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tavoitteen asettaminen on aina hyvä asia. Toivottavasti löydät jonkin itsellesi mielenkiintoisen tavoitteen.

   Poista
  2. Ehkä se voisikin olla rahaan liittyvä... Voisin ottaa tavoitteeksi keksiä keinoja saada sivutuloja jostakin mukavasta työstä, ja ehkä jopa jättää vanhoja ikävämpiä jossain määrin pois. Eli tavoitteeksi ensi vuonna vaikkapa toukokuusta alkaen 100 € / kk uudesta tulonlähteestä, joka on pohja sille, että seuraavana vuonna enemmän. Tammi-huhtikuu on työstöä eli myytävien tuotteiden tekemistä ja ansaintakeinojen miettimistä. Ja mikä tärkeintä: hyödynnään juuri äänikirjana kuuntelemani oppaan ohjeita siitä, että ajatusmallinsa pitää muuttaa sellaisiksi, ettei koskaan moiti itseään. Lisäksi tavoitteet pitää sanoa itselleen asioita kuin ne olisivat totta jo: "Rahaa tulee minulle mukavista uusista tulonlähteistä kuin itsestään, ja nautin tuon uuden työn tekemisestä suuresti ja rentoudun sen äärellä!"

   Poista
 3. Minä voisin tulla mukaan haasteeseen, kuulostaa mielenkiintoiselta ja hommassa on enemmän mieltä kun itselleen asettaa tavoitteet sekä päämäärät joita kohti pyrkiä.

  Itse olen ollut vuosia matalapalkkaisessa palkkatyössä, mutta nyt syksyllä aloitin opinnot ja palkka tippui puoleen. Tukia en nosta tulojeni vuoksi (olen ostanut itselleni pari sijoitusasuntoa, joita en raaskisi myydä pois opintojen vuoksi) joten ansiotuloilla elellään. Katsotaan kuinka pitkälle tämä kelkka vie ja missä vaiheessa pyörähdetään nurin, jos pyörähdetään.

  Tavoitteita on hieman hankala asettaa, koska työmääräni kuukausittain vaihtelee. Tilanne riippuu myös paljon siitä, tuleeko asuntoihin tyhjiä kuukausia vai ei. Mutta ajattelin asettaa itselleni tavoitteet, että maksan vähintään 200€ ylimääräisiä lainalyhennyksiä /kuukausi. Lisäksi laskin budjettia, että yrittäisin pärjätä 700 eurolla /kuukausi ja laittaisin kaiken ylimääräisen säästöön.

  Tavoitteena saada pienempi asuntolaina maksuun mahdollisimman nopeasti (ellei sitten kelkka kupsahda nurin ennen..), tavoitteena ehkä n. seuraavan 2 vuoden aikana. Nyt sitä on jäljellä hieman yli 14 000€.

  VastaaPoista