keskiviikko 19. elokuuta 2015

Tänne hieman mietteitä

Tulleet rahat käytin sitten seuraavasti. Ostin autoon akun, jonka vaihtoi isäntä joten sitä ei tarvi sitten auton huollon yhteydessä vaihtaa. Lapsille ostin hieman vaatteita, joten nyt uskoisin että vaatteet on ostettu niin ettei tarvi vasta kun talvella alkaa miettiä mitä tarvetta talvivaatteissa on. Kaikki laskut ovat taas ajan tasalla, ja ruokaa kaapissa. Vielä on myös rahaa tilillä, joten voi olla että Loppukuusta teen johonkin lisälyhennystä. Katsotaan sitä sitten. Nyt on niin rento olo, voin tästä selvitä,  jos olen vain tarkkana.

Illalla luin yhdestä blogista ( jovelan talopäiväkirja) jossa oli esitelty heidän ruokakomero ja kerrottu että heillä on varastoituna kuukauden ruokatarvikkeet,  joten jos tulee esimerkiksi pitkä viikon sähkökatkos ja kaupassa ei pysty asioimaan on heillä ruokaa niin että pärjäävät sen ajan. Mua kiehtoo ajatus, ja varsinkin siksi että se on taloudellinen turva. Kun rahat on tiukalla niinkin mulla yleensä on ois kaapissa aina ruokaa niin ettei välttämättä jos ei ole varaa niin ei tarvitse kauppaan mennä. Tällä hetkellä kun meillä on kaapissa noin 2-3 päivän ruokatavarat, jos tulis jokin sairastuminen ei montaa päivää pärjäisi etteikö kauppaan olisi pakko kyetä.

Ajattelin siivota oman ruokakaappini ja pikkuhiljaa alkaa sinne keräämään ruokaa, täytynee vain hyvä kierto juttu kans keksiä että ruoka pysyy tuoreena. Sehän tässä vaan vielä mietityttää että toisen aikuisen täytyisi samalla lailla osallistua tähän ettei hän vaan ole syövä puoli vaan myös hän täydentää sitten kaappeja omalta osaltaan.

Tässä juuri haaveilin eilen että jos saisin maakellarin ensi kesänä tuohon pihalle, ruuan säilöminen helpottuisi huomattavasti. Pohja tälle kellarille on jo tehty, joten vain loppu puuttuu. Pyysin hinnastoa eräältä maakellareita tekevältä firmalta. Katsotaan millä hinnaltaan sieltä saa ja onko mulla mitään mahdollisuuksia siihen säästää. Tänä vuonna olikin huono vuosi, joten ei kovin omavaraiseksi päästy. Vaikka monenlaista viljelystä maahan laitoin, mutta ei ne näin kylmässä kasvaneet. No, nyt saatiin kokemusta ja ensi vuonna uusi yritys.


2 kommenttia:

  1. Ihailtavasti toimittu! Vieläkö on rento olo, ja päätitkö, mitä lopuille rahoille tapahtuu?

    VastaaPoista
  2. Hienoa! Mitenköhän miehesi suhtautuisi, jos kirjoitat hälle kauppalapun ja yksinkertaisesti pyydät hakemaan kaupasta siihen kirjoitetut? Jos kysyisi miksi, sano että se on hänen vuoronsa nyt X vuoden jälkeen vihdoinkin osallistua. Tsemppiä edelleen! Olet ehkä jo päässyt luottojesi niskan päälle (älä vaan tuhlaa loppurahoja, maksa ihmeessä pienin luottosi kokonaan pois!!) ja onnistut varmasti myös miehesi osallistamisessa.

    VastaaPoista