tiistai 6. tammikuuta 2015

Erään loppiaisen tilitapahtumat

Täytynee täs kirjoittaa kuinka pölvästi sitä ihminen on. Nyt tuntuu ettei saa ilmaa, kun ahdistaa niin paljon.
No jollakin pölvästillä oli tullut tili ja edellisestä kuusta oli jäänyt hieman rahaa, joten tilillä oli rahaa tasan 1600€.
Tää alkoi maksaa laskuja näin kauniina loppiaspäivänä. Laskuja oli, ja maksut meni seuraavasti:
Asumiskulut ja päivähoitomaksu  366,78€
Hammaslääkäri  46,10€
Puhelin 33,55€
Autovakuutus 126,50€
Muut menot 30,75€
asunto-, auto-, visa lainat 984,00€
osamaksut 9,00€
yht: 1596,68€

Nii, että sinne meni tili. Maksettavaksi jäi vielä henkivakuutus, opintolaina, parit osamaksut, puhelinlasku toinen ja tämäkuun asuntolaina ja asumiskulut. Sekä tälle kuulle auto täytyy vielä tankata, ruokaa jollain ostaa ja puhelimen korjaus maksaa. No, tulee tähän alkukuuhun onneksi vielä melkein 400€ lapsen vammaistuki ja elatustuki. Ja loppu kuusta vielä lapsilisät ja luultavasti lisiä.

Mutta voin sanoa että jonku joka ei halua talouttaan tälle tolalle, kannattaa katella ehkä vaikka nuita meikäläisen lukuja ja tehdä toisella lailla kuin minä olen tehnyt. Vielä mulla ei mitään ole mennyt perintään ja laskut maksan yleensä viimeistään ensimmäisen maksumuistutuksen jälkeen niin pian kuin mahdollista. Ja nyt on tilanne se että kiireisiä on enään kaksi osamaksua jotka on mennyt eräpäivän yli. Mutta ihmettelen miten nyt selviän nimittäin kahta osamaksua ei ole tarvinnut vielä ollenkaan lyhentää ja toinen alkaa lyhetä ens kuussa ja toinen maalliskuussa.

Tässäpäs sitten elätät isoa perhettä :( No, näihin tunnelmiin hakemaan töistä sunnuntailisät.

2 kommenttia:

  1. Moro. Kelpaako vinkki? Vaikuttaa siltä että sulla on kulut isot tuloihin verrattuna. Peruskuvio siis. Ootko koittanu pienentää menoja? Autovakuutus kuulostaa isolta. Autolainathan on myös turhia juttuja. Mitä jos auton vaihtais sen hintaiseen kun mihin on varaa (lue: rahaa)?
    Itte oon vääntänyt peruskuluja (siis niitä jotka menee säännöllisesti ja jotka on pakko maksaa) mahdollisimman pieneksi. Näin pärjää pienemmälläkin tulolla ja ylijäämää voi käyttää sitten siihen mihin haluaa. Mikäli peruslaskut vie suurimman osan tuloista (tai yli) niin, kuten itsekin tuossa jo toteat, niin homma niin sanotusti kusee. ja visa-lasku tietty nollille niin nopsaan kuin mahkuja vain on.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä :) Ylimääräisiä menoja yritän nyt karsia minkä pystyn ja esim. mitään lehtiä yms. meille ei tule. Vakuutuksia tietenkin pitäis alkaa kilpailuttamaan, mukavuuden ja helppouden takia ne kaikki on vain yhdestä paikasta ja siitäkin saamme sitten bonusta, joten pitäis laskea onko sitä hyötyä sitten siirtää muualle. Tällähän hetkellä on tilanne se että auto on itsellä oltava, kun täällä ei ole yleistä liikennettä, millä kulkea ja työmatkaa kuitenkin tulee päivässä 24 km, jotka kulen pienten lasten kanssa. Sitä en tiedä saisinko autosta sitä summaa rahana, mitä olen siitä tällä hetkellä velkaa, mutta luotan siihen että pystyn maksamaan sen tässä 4 vuoden aikana ja auto sen jälkeen vielä palvelee mua vuosia. Jotain on toki tehtävä, kun vain tietäis että mitä ja olen samaa mieltä että myös visa täytyy saada maksettua mitä pikemmin sen parempi. Katsotaan miten tässä asiat alkaa menemään...

    VastaaPoista