perjantai 5. syyskuuta 2014

Heipä Hei elokuu ja rahat

Tässä olen miettinyt omaa rahan käyttöäni ja tullut siihen tulokseen että luultavastikin tuo ainainen velallisuus tuo minulle jonkinlaista turvallisuuden tunnetta, koska näyttää siltä että kun vähän saa jotain maksettua pois tulee jonkinlainen tarve saada nopeasti itsensä jälleen ahtaalle. Asioita joita on nyt tässä vaikea ymmärtää miksi näin on, mutta tämän olen huomannut että kun näyttää että veloista on mahdollisuus nousta alkaa ihan holtittomasti osteleen kaikkea, ja näin kävi nyt elokuussa. Velkaa on lisää eikä mikään pikkusumma nimittäin 1739,43€. Ja varmaankin arvaatte, kuinka tämä taas ahdistaa, mutta toisaalta mulla on myös rauhallinen olo...
Uudet velat on tulleet kun ostin lapselleni uuden sängyn patjoineen ( nämä on vielä tulematta) ja runsaasti tekstiilejä joita ilmankin oisi kyllä pärjännyt. Osamaksu sopimuksia on tehty 5 eri firman kans. Tässäpä luettelo ja summat mitä olen tänään sitten näistä lyhentänyt:

1. Jotex 165,48€  lyhennys 10€
2. Collector 380,25€ lyhennys 20,00€
3. Hobby hall 114.70€ lyhennys 114,70€
4. netanttila 215,00€ lyhennys 123.00€
5. klarna 864,00€ lyhennys 0€

Että tälläinen ahdistus sitten tällä kertaa. No tänään kun maksoin kaikki laskut yms. Menot tilille jäi 400€ tasan jolla pitäisi ruuat ja bensat ostaa. hmmm... No, kyllä se siitä aina on jotenkin pärjätty, mutta varmasti tiukkaa tekee ja olenhan minä tänään myös visalle maksanut satasen, jos (kun) muut rahat loppuu.
Elokuukin meni jälleen niin kuin meni. Ruokaan yhteensä 633,40€, vaatteisiin 148,80€, Autoon 718,87€ johon sisältyy vuosi huolto 595€ ja loput bensaan, ja vielä pitää myöhemmin käyttää uudelleen korjaamassa pari osaa. Puhelin 65,67€, muut menot 119,70€ ja lainat 388,77€. Tarkkasilmäiset taisi huomata ettei asumiskustannuksia mennyt ollenkaan elokuussa ja se on tosi että maksoin asumiskulut vasta syyskuun alussa.

Mietin vain että mikähän saisi minut muuttamaan suhdettani rahaan. Millä keinolla onnistuisin, kun tunne tulee silloin kun laskuja maksaa, että tämä on ihan kohtuutonta. Varsinkin kun minulla on perhe elätettävänä, eikä näin saisi olla että eletään koko ajan kädestä suuhun ja sittenkin mennään joka kuukausi velan puolelle. No, jatketaan kohti uusia rahan reikiä, mihin länkeän (paitsi nyt taas ei ole varaa nettisopata). Se varmaan on niin että multa pitäs koko netti sulkea, jotten pääsisi ostelemaan mitään. No, sehän ei ole mahdollista, joten jostain pitäis itsekuria hommata ja runsaasti. No näillä mennään taas...


4 kommenttia:

 1. He!
  Opin juuri itse, että ihmisen elämään mahtuu kerrallaan kunnolla 3 asiaa. Onkohan nyt niin että sinulla on liikaa tavoitteita (viittaan tuohon aiempaan bloginimeenkin) ja siten se keskittyminen hukassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi :) Itse asiassa nämä raha-asiat ei ole ainua missä olen tuuliajolla, vaan en ole saanut mitään tavotteistani aloitettua/toteutettua. Toki tarvisin nyt keskittymistä, mutta en tiedä mistä alottaa, kun kaikki on nyt enemmälti rempallaan. Ni, jospa se tästä.

   Poista
 2. Heippa! Kiva löytää blogisi, tätä alan seuraamaan! En ole ehtinyt lukea kaikkea vielä mutta nopealla katselmalla näyttää aika samalta tilanteelta (tai ainakin velkamäärältä kuin minulla), paitsi on minulla jopa vähän enemmän...
  Asuntolainaa noin 100 000 e, lainaa äidiltä (asuntoon) 20 000e, autolainaa noin 11000 e, pankkilainaa 9500 e, visa 2500, mastercard 2000e, ja loput sitten ihania pikkulainoja ja pikavippejä jotka ovat suurin osa menossa ulosottoon....A p u a. Olen 34 v ja kotona mies ja lapsi... Rakastan luksusta ja "kaikki pitää saada heti"....Huoh. Tsemppiä sinne. A-M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa :) Kovin on tutun kuuloinen velkamäärä. Ite olen vielä kyennyt kaiken maksamaan mistä olen laskut saanut, mutta tietoa ei ole kuinka kauan. Mun suosikit on vallila, pentik, partylite yms. Kodin kaunistukset jotka kyllä maksavat ihan hirveesti. Tästäkin merkkiriippuvuudesta ois kyllä päästävä pois, varsinkin kun kaikki tulee ostettua osamaksulla tai luotolla... Toivotan myös tsemppiä sinne :)

   Poista