maanantai 4. elokuuta 2014

Surullisen kuuluisat heinäkuun menot

Niin siinä kävi että se mikä tulee se myös menee. Mulla on tällä hetkellä jokin kauhea ostamisen tarve ja se näkyy siitä että menot ovat ihan hirveät. Kesäkuulla olin suunnitellut kaiken niin hienosti, mutta kun ei onnistu niin ei. Joten tarvitsisi taas tutkiskella mikä ihme mussa viiraa, kun oli tulot mitkä hyvänsä niin aina kaikki raha katoaa, usein myös mitään näkyvää jälkeensä jättämättä.

Tässä eka käyn nuo laina jutut läpi:
Ensimmäiset lainat ovat toukokuulta ja toiset nyt näin elokuun alusta, loppuun laitan paljonko lyhennän mitäkin lainaa kuukaudessa:

Asuntolaina 1 207099,34€  mun osuus  103 549,67€ elokuussa 204 812,77€ mun osuus 102406,40€  lyhennys kuukaudessa 1045,57€ mun osuus 522,80€

Asuntolaina 2   26 548,50€  mun osuus  13274,25€ elokuussa 28159€ mun osuus 14079,50€ lyhennyskuukaudessa 185,26€ mun osuus 92,63€

Muut velat:
Visa   2990,66€ elokuussa 2964,20€ lyhennyt 100€/kk
Opintolaina 1   317,86€ elokuussa 0€ maksettu heinäkuussa loppuun
Opintolaina 2   1475,94€ elokuussa 1447,32€ lyhennys 14,31€/kk
Opintolaina 3   3387,95€ elokuussa sama, kun lyhennysvapaata vielä helmikuuhun
Autolaina        14222,46€ elokuussa 13594,73€ lyhennys 270,79€/kk
Laina vanhemmilta  200€ elokuussa 0€ maksettu heinäkuussa loppuun
Laina pojalta 1   2550€ sama elokuussa
Laina pojalta 2  180€ elokuussa 240€
Mun velat yht: 142148,79€ elokuussa 137282,15€ erotus 4866,64€

Vuoden sisällä maksettuja lainoja on:
Asuntolaina  47489,09€ (heinäkuu 2013)
Asuntolaina  21838,82€  (heinäkuu 2013)
Asuntolaina   6600,40€ (heinäkuu 2013)
Opintolaina 1 317,86€ (heinäkuu 2014)
Laina vanhemmille 200€ (heinäkuu 2014)

Olen kyllä itse hieman pettynyt näihin tuloksiin sillä oisi voinut näihin panostaa huomattavasti enemmän vaan nyt on reissaamiseen yms. mennyt rahat jotka oisi näissä velan maksuissa olleet tärkeitä kuukausia. Visa tililläkin kävi 1100€ lyhennys, joka on nyt jo uudelleen käytetty.

Nyt sitten heinäkuun menoihin. Ruokaan mennyt taas hirveästi 947,47€ ja lisäksi syöty ulkonakin 200,17€ verran. Asuntolainaan ja asumiskuluihin 1550€ jolla kuitattu kesä- ja heinäkuu. Autoon mennyt nyt 303,24€ jossa on katsastus ja bensan kulutus on noussut, kun töissä  kuljen autolla. puhelinlasku 45,66€. Vakuutuksiin meni 294,18€ jossa on henkivakuutukset ja autovakuutus. vapaa-aika 32€ muut menot 681,04€ ja lainojen hoitoon 1896,79€.
Miinukselle mentiin 998,25€ joka on tosiaan on se lyhennys, jonka tein visaan ja sitten nostin sen takaisin käyttöön kuukauden kuluessa. Joten ei ne suuret tulot...

Jälleen harmittaa ja nolottaa ja lähes itkettää oma hallitsemattomuus rahan suhteen. Ja kun kaivan itselleni aina syvän kuopan josta ei tahdo räpiköimälläkään päästä pois. ja sen kuopan olen taas kaivanut ja joka tietenkin on edessä päin. joten jälleen kun nyt ei olisi vara tuhlata tuhlaan tulevia rahoja, joita ei luultavasti ole, mutta kaikki laitetaan meneen. se on tämä osamaksu helvetti, muhin taas itseni olen järjestämässä. Toiset tuotteet tuli jo, mitkä tilasin netistä ja toiset on vielä tulematta. Toisten hinta lähes 500€ ja toisten lähes 900€. Juu, moni varmaan pyörittää siellä ruudun takana päätään. Niin pyörittäisin minäkin päätäni, jos vain tällä hetkellä lukisin tätä toisen kirjoittamana ja kyselisin et miks hän ei ymmärrä rahan päälle?
Kieltämättä hävettää ja hirvittää, mää en ymmärrä mistä laitetaan tuohon ostamisvimmaan stoppi. sillä tiedon puutetta se ei ole. Tiedän taloudellisen tilanteeni, oon lukenu rahankäytön kirjoja monia ja muka sisäistänytkin jotain (Ja jälleen olen lukemisen todennut turhaksi), suurkulutan velkaantumisesta, säästämisestä yms. blogeja, mutta jokin nyt vaan ei saa mua lopettamaan ostelua.

Mutkun lapset tarvii kerrossängyn ja patjat ja sijauspatjat ja talvisemmat sisustustekstiilit ja minä haluan sisustaa ja saada valmiiksi vieläkin niin kesken eräisen sisustuksen jajajaja... netistä löytyy ja tilaaminen on tehty aivan liian helpoksi... Ei muuta sanottavaa tällä erää... :(

8 kommenttia:

 1. Mäkin oon jo kohta vuoden verran tuijottanut kämppää ja miettinyt, että sitä ja tätä tarvitsisi ostaa, mutta tuhlannut sitten rahat reissuihin. Eli eipä täälläkään erityisen hyvin mene ja mullakin on nyt joku ihmeellinen shoppailuhimo päällä! En ole vieläkään käsittänyt mistä johtuu, mutta rahaa vain menee.

  Sisustushimo ei varmaan koskaan lopu tai siis sisustusta ei varmaan koskaan saa valmiiksi, koska aina on jotain, jonka voisi tuunata, muuttaa paremmaksi tai käytännöllisemmäksi ja tarpeet muuttuu, kun lapset kasvaa. Eli ainakaan ei kannata tuudittautua siihen, että "sisustan ja sitten lopetan", koska sellaista hetkeä ei todennäköisesti tule. Vähän sama juttu kuin valmis vaatekaappi. Aina on jotain vaatteita, joista ei enää tykkää tai tarvitsee uusia rikkinäisten tilanne. Nyt vain yritystä saada kulutus kuriin. Kiire ainakin auttaa siihen, niin ei tule kierteltyä kaupoissa tai istuttua netissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksestasi, tosi on että pitäisi alkaa kehitellä jotain muuta tekemistä kuin nettikaupoissa pyörimistä, mutta onhan se niin hyvä pääntyhjennys tapa raskaan päivän jälkeen. Toki hyviä vaihtoehtoja pääntyhjentämiseen olis myös liikunta ja käsityöt. Toki kun meillä on uusi talo niin puuttuu vielä monenlaista, jota myöskin oikeesti tarvii. Toki ne mitä ostaa vois kerätä rahat niihin ensin ja sitten ostaa, mutta mullakin on aika runsaasti tätä että mulle heti kaikki nyt ajattelutapa.

   Poista
 2. Hei!
  Tsemppiä taisteluun. Ongelmien tiedostaminen on jo paljon. Ihan varmasti myös käytöksesi muuttuu! Tuohon sisustusvimmaan voisit kokeilla sellaista kikkaa, että ota kuvia kodista siivouksen jälkeen. Silloin ehkä näät ulkopuolisen silmin kotisi kauneuden. sisustus on projekti joka ei koskaan valmistu ja siivouksella saa yleensä ihan saman aikaan :)
  T: mami

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä ja ideasta, täytynee kokeilla :)

   Poista
 3. En taida osata lohduttaa mutta halusin kommentoida kuitenkin. Luin siis tän jo ajat sitten, nyt vaan jostain syystä palasin uudestaan...

  Minusta tuo lyhennyssumma kuulostaa hurjalta. Tarkoittaako toukokuu-elokuu siis kahdessa kuussa tekemiäsi lyhennyksiä? Päättelin niin katsonalla noita muutamia kuukausilyhennyksiä.

  Siis jos ei mun matikkapää nyt ihan petä, niin 4866,64 on kuukaudessa 2433,32 €. Se tarkottaa, että sun 137282,15€ velka on maksettu n. 56,5 kuukaudessa eli 4,7 vuodessa. Siis sehän on ihan kohta, ja aika kuluu huomaamatta sekunti sekunnilta vääjäämättä siihen pisteeseen. Yleensähän ihmiset kai maksaa ton kokosia asuntolainojakin kymmeniä vuosia. (Huom., en tiedä koroista mitään, joten tuo alle viiden vuoden arvio voi siksi heittää.)

  Ja vaikka olisin ymmärtänyt jotain väärin ja lyhentäisit vaan tonnilla kuussa, silti olisit velaton n. 11-12 vuodessa. Tämä siis vain, mikäli aina laittaisit lumipalloefekti-tyyliin edellisen lainan maksuun menneen rahasumman seuraavien lainojen ylimääräisiin lyhennyksiin etkä palauttaisi sitä "arkikäyttöön".

  Minä ainakin haluaisin onnitella noista parista kokonaan pois maksetusta lainasta. Kyllä se siitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi :) Tämän summan lyhensin toukokuun puolesta välistä elokuun alkuun, mutta tälläistä summaa en yleensä pysty lyhentään, koska kuukausi tulot on kuitenkin normaali palkalaisten mukainen eli hiuskarvan verran yli 2000€ ennen veroja. Tässä aikana tuli mulle kesälomarahat, palkka, viimeiset vanhempainvapaa rahat sekä takautuvasti sairaan lapsen tuki (vammaistuki) jolla pystyin nuinkin paljonalainoja lyhentämään. Yleensä lyhennän lainoja noin 1000€ kuussa.

   Poista
 4. Heippa!

  Itsekin olen ollut monesti tilanteessa, jossa olen tehnyt naurettavaa velkaa naurettavien velkojeni päälle. Vaan suunta on ollut kuitenkin vain ylöspäin, aina uudelta pohjalta joka ajoittain on ollut syvemmällä kuin edellinen.

  Itse olen pohdiskellut paljon velkaantumiseni syitä. Yleinen ahdistuneisuus raha-asioihin ja moneen muuhunkin asiaan on saanut minut tekemään todella typeriä valintoja matkan varrella.

  Jos voisin palata ajassa taaksepäin, muistuttaisin itselleni;

  1. Tilaamiani tuotteita voi palauttaa/jättää noutamatta postista.

  2. Todella tarpeellisia asioita voi muodostaa projekteiksi. "Säästän puolet ja maksan puolet luotolta" ja aika usein kun projekteista on puhunut ääneen on joku tarjonnut vastaavaa käyttökelpoista, mutta itselleen tarpeetonta ilmaiseksi.

  3. Kierrättäminen ei tarkoita sitä, että kantaa kamojaan kierikseen tai kirppikselle. Se tarkoittaa, että itse myös hankkii käytettyä tavaraa.

  4. Lyhennyksiä ei saa mitoittaa niin suuriksi, että kuluttaa joka kuukausi visaa uudelleen ja uudelleen. Velkarahalla eläminen saa maksamaan tuplakorot ja luotonnostopalkkiot. Lisäksi itselläni aina lähti velkarahalla eläminen käsistä. AINA.

  Tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi :) Olen itse havainnut että tämä kohtuuton velassa oleminen tuo vissiin jotain turvaa kun aina kun saa jotain maksettua, alkaa osteleen ja kaivamaan uutta pohjaa syvemmälle. No, jostain täytyy kohta löytää itelleen jonkinlainen itsekuri ettei mene overiksi ja menetä luottotietojaan. Kyllähän tämä taas tästä.

   Poista