torstai 1. toukokuuta 2014

Huhtikuun menot

Viime kuussahan rahat olivat todella tiukilla niinkuin on nyt toukokuunkin tai tämä kuukausi on luultavammin huomattavasti vielä tiukempi mitä viime kuu. Normaalitulojen lisäksi mitkä tuli nyt vasta loppu kuusta oli alku kuusta lainatut rahat vanhemmiltani 200€ ja lisäksi myin imurini, joka oli turhan päiten kaapissa kun ostin tuon keskuspölyn imurin tässä jokunen kuukausi sitten. Tuosta turhasta imurista sain vielä 90€. Taas tämän kuun saa pähkäillä millä rahalla sit eletään, kun kuun lopussa tulleet vanhempainrahat ja lapsilisät on laitettu menoihin jo lähes kokonaan.

Nakkelempas tässä nyt sitten nuita huhtikuun menoja eli eka asumiskuluihin meni normi 775€ joka kattaa puolet kaikista asumiskuluista ja asuntolainoista. Vaatteisiin meni 66,75€ lapsille olen ostanut kahdet lenkkarit ja parit sukkahousut pienimmille pojille, kun alkavat kaikki olemaan rikki. Terveyteen meni 106,24€ yhden hampaan paikkaus, pojan lääkkeet  ja polimaksu. Bensaa olen tankannut 60€ jolla pitäis toukokuu ajella. Puhelin lasku oli tosi iso 66,73€. Jalkapalloharrastukseen meni 80€ ja muuhun harrastamiseen 36,95€ ( tuossa on kirpputoripöydän maksukin 21€). Muihin menoihin 6,60€ ja opinto-,visa- ja autolainaan yhteensä 399,63€. Mutta tästä puuttuu vielä jokin ja se on kuinka paljon meni ruokaan rahaa, tänään kun sen laskin alkoi itseänikin hirvittää tämä summa 804,10€ toki pyhiä on tässä kuussa ollut joten suita on ollut enemmän syömässä mitä normaalisti, mutta on tuo ihan järjetön summa. Nyt on otettava käyttöön tarkka kuitti seuranta tämän summan puolittamiseksi, koska ei mulla ole varaa laittaa näin kamalasti ruokaan rahaa.

No, jotain pyrein asian eteen tekemään jo viime viikonloppuna ja asuin päivän keittiössä leipoen kolmea eri sorttia leipää palastimeen ettei sitä tarvi kaupasta kantaa. Samalla se oli myös minulle pieni irtautuminen lapsista kun häärein päivän keittiössä. Nyt toivon että ne riittäisivät kuun loppupuolelle, jolloin leivon sitten lisää. Pienimmän soseistakin täytyy varmaan ainakin osa ruveta nyt itse tekemään ja viikolla lopettaa ne vähäisimmätkin jugurtin syönnit, vaikka viikonloppu on kyllä jugurtin syönnin runsainta aikaa kun avopuolison lapset korvailee eri ruokia jugurtilla. Keitothan ovat toki huomattavasti edullisempia mitä muut ruuat ja niitä on nyt alettava tekemään. Siitä tulikin mieleeni että pakastimesta ei taida tällä hetkellä löytyä yhtään ite tekemää hernekeittoa enään, joten sitä on sitten ensiviikolla keitettävä 10 litran kattilallinen, jotta sitä saa pakastimeenkin.

Tässä kuussa on meillä myös kahdet synttärit toiset on minun vanhimman pojan syntymäpäivät ja toiset on avopuolisoni vanhimman tyttären synttärit, joten leipomista riittää. No, saapas nähdä mitä tuo tämä kuukausi tullessaan. Ja täytyy pyrkiä nauttimaan kaikesta ilmaisesta, niinkuin kauniista ilmasta ulkona josta on oikeastaan velvollisuuskin mennä nauttimaan että saa kasvimaan kylvökuntoon :) Sillähän sitä sitten ainakin vähän pystyy kauppalaskua pienentää kun on omasta maasta mistä ottaa.

Mistähän löytäisin mahdollisimman edullisia, mutta terveellisiä ruokaohjeita täältä netistä? Löytyisikö teiltä hyvät lukijat vinkkejä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti