sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Laskukonetta on nyt monta päivää käytetty ja paljon laskettu

Veroilmoitukset tuli tässä yks päivä tällä viikolla ja sitten alkoikin laskeminen mitä minkäkin verran maksaa ja suuntaa antavasti paljonko minulla pitäs vuoden sisällä olla käyttövaroja yms. Tulothan ei kuitenkaan mulla vuosi tasolla hirmuisesti muutu kun vertaa tätä ja viime vuotta kun kumpanakin vuonna olen sekä ollut vanhempain vapaalla sekä töissä. Nyt kävinkin ilmottautumassa tällä viikolla töihin että kesäloman jälkeen aloitan työt heinäkuun alussa.

No, näihin laskelmiin mitä nyt tein laitan kulut sekä vuosi että kuukausi menoina omalta kohdaltani.

Asumiskuluja meillä menee avopuolisoni kanssa yhtä paljon, joten minun osuus on 774,84€/kk ja vuodessa 9 298,08€. Tähän summaan ollaan laskettu asuntolainan lyhennykset, sähköt, vedet, kotivakuutukset yms. jotka kuuluvat kiinteästi tähän asumiseen.

Tyhjälle kulutilille olen laskenut oman summan joka pitäisi maksaa tälle tilille, jotta vastaisuudessa säästyttäisiin näiltä kuukausilta jolloin menoja on niin paljon ettei rahaa meinaa jäädä ollenkaan ruokaan. Laskut on siis laskettu, mutta vielä on niin että talous on niin sekaisin ettei ole saanut siirrettyä riittävää summaa tälle tilille kuukaudessa, jotta sais sitten taas tulevaisuudessa tasapainotettua oman talouden, joten tällänen oravanpyörä tässä kohti. No, tälle tilille pitäisi vuoden aikana siirtää 1670,20€ joka tekee kuukautta kohden 139,18€. Siitä maksettaisiin sitten omat henki-, tapaturma- ja autovakuutukset, kasko, ajoneuvo- ja kiinteistövero. Tämä kyllä pitäisi mun saada pyörimään, jotta alkais rahahuolet helpottamaan kun näihin olis aina rahaa varattuna tilillä.

Ja sitten vielä ne muut lainat :( Yhteensä niissä menee lyhennyksiä 6289,56€/v eli 524,13€/kk. Tästä se melkoisesti on syytä että näitä muita lainoja on näin paljon ja siksi menee taloudellisesti huonosti. Tässä on siis opintolainoja joita lyhennän 153,34€/kk, Autolaina 270,79€/kk ja visa 100€/kk. No, tästä kuusta lähtien isoin opintolaina ei nyt sitten enään lyhene 10 kuukauteen ja sillä tavoittelen sitä että saisin jossain vaiheessa maksettua visaa pois, jotta jossain vaiheessa alkais tämä rahavirta oikein päin kulkemaan. Nimittäin tälläkin hetkellä olen maksanut visaa sen satasen kuussa kun samassa kuussa nostan visalta sitten takaisin käyttöön 80€, kun siitä loppu on mennyt jo korkoihin. Visaahan mulla on maksettavana 3000€.

Toki rahareikiä täytyy olla runsaasti muutenkin, koska kun laskeskelen tuloja, pitäisi sitä joka tapauksessa olla riittämiin vielä elämiseenkin vaikka nämä ilmoitetut menot onkin laskettu pois. Nyt olen nimittäin laskenut tulotkin vuositasolla, tokihan ne ei mene läheskään tasan kuukausikohtaisesti, mutta kuitenkin tuloja pitäisi olla ihan hyvin.

Eli näitä kuukausi menoja on yhteensä 17257,84€/v eli 1438,15€/kk. Näiden lisäksihän on toki vielä monenlaisia laskuja ja ruokamenoja joita en ole tähän laskenut vielä laisinkaan. No, kunhan nyt saisin jossain vaiheessa pyöräytettyä talouden oikeinpäin ja uskoisin sen tapahtuvan kylläkin kesäkuussa, kun taas tuloja pitäisi olla niin paljon että ne kattaa menot. Sitä ennen tässä varmasti joudutaan kitkuttelemaan, mutta jospahan tämä tästä.  

    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti