keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Tammikuun tulot ja menot... penkin alle meni kaikki että kolisee...

Niinhän siinä kävi että kaikki meni niin pieleen viime kuussa kuin olla ja voi... no, paljoa ei kyllä enään tarvitsisi jotta laskut alkaisi myöhästymään ja alkais tippuun huomautus kirjeitä, mutta siinä ei onneksi olla vielä vaikka kauhulla sainkin katsoa kun menot oli viime kuussa yli 800€ suuremmat kuin tulot, ja kun tähän asti ollaan jo eletty kädestä suuhun on tämmöiset kuukaudet todella raskaita. No, oma on ihan omaa vikaa, jonka tähden olen sitten joutunut käyttämään kaikki irrallisen rahan, joka käytettävissä on. Joten nyt ei ole säästöjä ei itsellä eikä toisella pojista ja visa kortti on piipussa ja s-pankki tilikin on tyhjä. Jotenkin tuntuu että tästä suosta ei taida päästä kuin ylöspäin ja laskujeni mukaan jos todella tarkkaan elän pari kuukautta pystyn taas lainaakin lyhentämään ja saan myös rahaa säästöön.

Mutta perehdytäämpä nyt näihin meikäläisen menoihin. Eli menoja on tammikuussa ollut yhteensä 3025,72€. Ruokakauppaan olen kantanut rahaa viimekuussa 566,91€, joka on suurrinpiirtein samaa luokkaa kuin muinakin kuukausina.Karkkiin ei ole mennyt kuin 4,70€ johtuen siitä että itse olen ollut karkkilakossa ja välillä olen pojille tuonut vain jotain pientä kaupassa käydessäni. Ulkona ollaan syöty tässä kuussa jopa 142,85€ edestä, jotka kaikki on tullut siitä kun yövyttiin hotellissa ja oltiin sairaalassa viime kuussa ja ei ollut mitään omaa mukana. Vaatteisiin meni 36,30€ jolla sain itselleni ja 3 pojalleni uusia vaatteita joita tarvittiin kipeästi. Terveyteen meni 77,33€ jossa on sairaalan maksuja ja lääkkeet jota poikani joutuu nyt sitten toistaiseksi syömään pitemmän aikaa. Liikenteeseen meni 236,91€ jossa on bensaa ja liikennevero maksettu vuodeksi. Puhelimeen ja nettiin mennyt 107,94€ ja leluihin hirmuiset 102,81€

.Vakuutukseen meni 200,11€, jossa nyt on pieni erä kotivakuutusta sekä autovakuutus superkaskoineen yms. herkuin, joka tuli ajankohtaiseksi uuden auton myötä. Hotelli yö maksoi 173€ ja muihin menoihin meni 133,76€ josta suurin menoerä oli autokaupan palvelumaksu. Lainojakin tuli hoidettua 1170,63€ edestä. Joten tälläset menot tässä kuussa.

Helmikuussa ajattelin että tärkeintä on nyt saada tasapainotettua talous täysin. Pohtinut olen, että millä keinolla se onnistuisi ja suunnitelmana on että viikossa helmikuun aikana laitan rahaa ruoka kauppaan enintään 50€ viikossa, johon kuuluu kaikki ruoka mitä viikolla ja viikonloppuna syödään. Tämän summan laitan ruokaan minä ja saa sitten avopuolisoni ostaa muut, koska hän on tähän asti huolehtinut lähinnä vain siitä että herkkuja on viikonloppusin tarjolla, ja eilen sain vielä kuulla että kun me muutimme vajaa 2 vuotta sitten yhteen hän on saanut kerrytettyä itselleen jo sievoisen summan rahaa. Taidan lopettaa nyt aikuisen miehen elättämisen, jotta saisin omatkin raha asiani tasapainoon.

No, menipäs taas hieman katkeraksi tilitykseksi. Mikään muukaan tavoite ei viime kuussa ottanut yhtään tuulta siipien alle. Tavaroita olen katsellut ja niitä pinonnut mitä myytäväksi laitan nettiin, painokaan ei tippunut kuin pari kiloa, joten taas tarvis itestä niskalenkin ottaa jotta sais aloitettua hommat. Tälläistä tällä kertaa. Pitää nyt miettiä miten tästä eteenpäin oikein pääsis ja sais jotain näkyvää aikaiseksi.

7 kommenttia:

 1. No höh. :( Harmittaa sun puolesta. Mun mielestä olis ihan kohtuullista miehen maksaa esim. 150€/kk omista ruuistaan, jos laskee, että tuosta 560€stä syö 2 aikuista ja 3 lasta. Uusioperhekuviot on aina vähän hankalia raha-asioiden näkökulmasta, mutta toisaalta elämäkin on yhteistä, niin miksei raha-asioissakin näkyisi sama asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ois silloin pitänyt älytä neuvotella raha-asiat hyvin tarkkaan ennen kuin yhteen muuttaa. Varsinkin kun on aikuisten lisäksi omia lapsia molemmilla ja sitten yhteisiäkin. Nythän hänen on vaikea hyväksyä että joutuisi ruuasta maksamaan koska sehän on saavutettu etu kun emännän otti.

   Poista
 2. Kuulostaa vähän epäreilulta, ettei mies osallistu ruokakustannuksiin juurikaan. En tiedä mitä teillä on sovittu (eli maksaako mies enemmän jotain muita kustannuksia, kun ei osallistu ruokäkustannuksiin), mutta pystyisikö tästä neuvottelemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kaikki asumiskulut pistetään puoliksi ja ne maksetaan yhteiseltä tililtä eli hän ei maksa mistään enempää kuin minäkään. Kumpikin pitää sitten huolen omista henkilökohtaisista vakuutuksista, autonsa kuluista, lainoista yms. tai no hällähän ei muita lainoja olekkaan kuin yhteiset asuntolainat. No, pitää minunkin vähän sitten laittaa tiukempaan kukkaron nyörit ja alkaa osteleen halvempaa ruokaa...

   Poista
 3. no huh mikä äijä! potkase sitä persauksille. enskuussa ostat sille purkin piimää ja sanot että tässä on, osta ite loput jos jää nälkä.

  VastaaPoista
 4. :) Joo, pitää varmasti ruveta pitään omia puolia, kun kukapa niitä muuten pitäs jos ei ite pidä. Haluan kuitenkin omat raha-asiat kuntoon ja ne ei tuu kuntoon jos joutuu aikuista miestä elättää. Eiköhän se tästä.

  VastaaPoista
 5. Meillä kerätään kaikki kauppalaskujen loppusummat vihkoon lähimpään euroon pyöristettynä. Esim. 30 € kauppaan miinus "omat" eli jos olen ostanut itselleni euron jäätelön ja syönyt sen heti kaupan ovesta astuttuani, vihkoon menee 29 €. Vihkossa on kaks saraketta, mun puoli ja miehen puoli. Kuukauden vaihtuessa vaakaviiva. Siitä voi sitten haluamallaan tavalla tasottaa tilannetta, jos on epäsuhdassa. Meillä on tietenkin helppoa, kun meitä on vaan kaks eikä esim. merkittävää tuloeroa.

  Miehesi ei varmaan tajua ihan, paljonko kauppaan menee rahaa, kun ei mene omien käsiensä läpi. Kahden vuoden aikana ehtii syödä monta tonnia toisen laskuun. Plus lasten vaikutus.

  Oon jotenkin koukuttunut laskemiseen, joten laskin kahden vuoden ruokakulut tuolla arvioimallasi 566,91 €:lla. (Toivottavasti suot tämän sekaantumisen anteeksi.) Siitä tulee 13 606 €. Miehesi maksamista viikonloppukarkeista ei varmaan tule ihan yhtä paljoa kahdessa vuodessa...

  Tsemppiä ja voimia raha-asioiden jaksamiseen!

  VastaaPoista