torstai 2. tammikuuta 2014

Mietityttää, mietityttää

Mun piti alkaa miettimään, mitä oikein nyt tekisin, jotta jokin menisi edes oikein nyt. Pulma on siis siinä että autoni on täysin niin loppuun ajettu ettei sitä kannata edes alkaa enään korjaamaan. Ja auto on ehdoton kun asuu näin kaukana keskustasta ja täytyyhän meidän pystyä liikkumaan. Auton pinta korjaukset tulisi maksamaan jo pari kertaa sen mitä olen viisivuotta sitten maksanut koko autosta ja sitten kolinasta pääten autossa on myös jotain sisäisiä vammoja jotka tarvitsisivat korjausta ennen katsastusta.

Irto rahaahan mulla ei ole, niinkuin varmaan arvaattekin, te jotka minun blogia on lukenut säännöllisesti. Eli nyt tuntuu ainoalta vaihtoehdolta se että lainaa on otettava. Toki rahaa pystyisin nyt kerämään touko- kesäkuuhun asti, jos auto ei lopeta ennen sitä liikkumista, mitä nimittäin netin kautta olen selannut autoliikkeitä suurimmassa osassa haluavat käsirahan suoraan ja rahastosta saisi sitten loput. Tai kun on taas niin höyry päällä käynkö ostamassa auton ja alan myös lyhentämään sen velkaa heti.

Huomaa varmasti jo tekstistäkin että ajatukset ovat täysin sekaisin. Ei oikein järkevää ajatusta ainakaan tänään ole saanut päähän.

Mietin sitten sellaistakin, että minkälaisen auton tarvitsisin. Ainakin sellainen että sinne mahtuu kolme lasta turvaistuimineen ja tilaa oisi neljännellekin, jos sellainen vielä minulle suodaan jossain vaiheessa. Kun auton ostan haluan sen sitten pysyvän mulla noin 5-15 vuotta. Eli enään en halua harkita viime vuosisadan autoja, mikä minulla nyt on pihalla joten siirryn siinä suhteessa 2000 luvulle. Eli kestävä pitää auton olla ja turvallinen myöskin kaikin puolin. Sitten riippuen siitä minkälaiseen autoon päädyn ehyt sen täytyy olla ja jos lähellä on suuria remontteja esim: hihnanvaihtoja tai jotain sellaista pitää ne olla tehtynä. Mieluiten tietenkin auto sais olla sit katsastettukin että tietää ettei siinä mitään vikoja pitäisi olla.

Olen minä katsellutkin autoja, ja yks autoista vaivaa päätä ihan hirmuisesti. Se on sellainen 2005 vuoden malli jolla on ajettu alle 190000tkm. Nykyisellä autollani kun on ajettu jo pitkästi yli 300000tkm. Muutenkin tämä auto on sellainen josta kovasti pitäisin. Se vain että miten tämän hetkinen rahatilanteeni sen kestää kun autolla olisi hintää lähes 12000€. Nyt on haaste maksaa lyhennyksiä, kun olen kotona, tulothan mullakin sitten nousee kun menen takaisin töihin, niin hiukan. Tätä tässä saa nyt sitten miettiä ja pähkäillä.

Niin, miten se nyt näkyy mun raha tilanteessa jos paukautan tuommoisen lainasumman itelle. Se tarkoittaa että lisä lyhennyksiä ei tehdä mihinkään lainaan luultavasti sitten, muuta kuin kesälomarahoista ja veronpalautuksista. Mitään ei voi enään ostaa vaikka menis rikki, kun talous olis seuraavat puolivuotta todella tiukassa, kunnes töihin pääsisin. No, minä mietin tätä. Ja sitä mihin joutui mun ostovapaa vuoteni. Kaikkee ei voi saada, ja olishan se sitten pitkä aikainen, kun kerran hommaa kunnollisen. En tiiä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti