torstai 9. tammikuuta 2014

Laskelmat menee jälleen uusiksi

Täytyy sanoa, että vaikka olenkin nyt hyvin onnellinen ja asia olisi kuitenkin ennen kevättä pitänyt hoitaa, myös hieman kaivertaa sydän alaa, miksi tein tämän siirron minkä tein, vaikka nyt sainkin sen kaikkein parhaimman tulon mitä vanhasta romusta voi saada. Joten pihalla seisoo nyt uusi auto.

No, minä aloitan nyt siitä asiasta, minkäs laisen diilin tein näissä kaupoissa. Nimittäin vaihdoin vanhan autoni ja sain tästä autonromusta 2000€, joka alensi sitten uuden auton hintaa. Eli liikkeessä oli tälläinen tarjous jossa vanhasta autosta hyvitettiin vähintään kaksi tuhatta euroa, jos sen vaihtaa yli 10 000€ maksavaan autoon.Eli näin kävi vanhan auton.

Auton ostin yli 4 vuotta sitten ja maksoin tästä autosta 1000€. Olen ajanut autolla siis 4 vuotta noin 45 tkm. Suuria remotteja en tuona aikana joutunut tekemään. Nyt kun autoon olisi joutunut vaihtamaan kummankin puolen helmapellit 600€/kpl, ja tekemään myös muita peltitöitä ja paikkauksia, sekä koneistossa olisi pitänyt tehdä remonttia, koska sielläkin vuosi ainakin jähytysneste johonkin hukkaan. Oli mielestäni parasta luopua autosta. Auto kuitenkin oli jo hyvin ajettu 312 tkm, joten tiedä häntä kauanko ois edes kestänyt. Joten kun liikkeestä sain vaihdettua auton uudempaan ja parempaan tein mielestäni hyvät kaupat kun sain vanhasta 2000€.

Uusi autoni on niin uusi vielä että siinä on jopa vuoden tehdas takuu voimassa ja jos kaikki menee niinkuin olen suunnitellut tämä auto kestää varmasti minun ajollani tuon 10 vuotta, jonka jälkeen joudun harkitsemaan luultavasti uutta autoa. Mutta kunhan nyt saan sitten tämän auton pidettyä niin hyvässä kunnossa.

No, milläs se sitten maksetaan koko auto. Se on vielä laskujen alla, että saan kustannukset niin alas että voin maksaa 270 € lyhennykset joka kuukausi tästä autosta. Rahoitus sopimuksen olen nyt tehnyt sitten viideksi vuodeksi, joten siinä ajassa pitäis auto olla maksettu. Kunhan saan summat paljonko menot ovat tästä lähtien kuukaudessa ja paljonko vakuutukset tulevat olemaan, koska niidenkin summat muuttuvat. Tiedän sitten asioista huomattavasti enemmän. Nyt ne vielä ovat aika sekavia, mutta kyllä tästä sitten taas selvitään.

Että tämmöisiä tällä kertaa, vielä tässä pitäisi alkaa kirjanpitoa tekemään parilta päivää kun käytiin sairaalassa, ja jouduttiin sitten ulkona syömään, että paljonkos sitten sinne on kulunut rahaa. Joten tälläisiä kuulumisia tällä kertaa.


2 kommenttia:

  1. Toivottavasti on hyvä ostos! :) Ainakin korjauskustannuksia ei pitäisi lähivuosina juurikaan tulla eli siinäkin mielessä tosi hyvä, ettei tule ikäviä yllätyksiä. Toivottavasti vakuutukset eivät tule kovin kalliiksi, mutta niitäkin voi kilpailuttaa. Meillä on prätkillä POP Vakuutus, joka maksaa vuodessa ainakin tonnin vähemmän kuin seuraavaksi halvin. Eli kannattaa sitä kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Olen vieläkin vakuuttunut että ostos oli kannattava :) Liikenneverohan mulla nyt pienenee, mutta vakuutukset kallistuvat, kun tulee liikennevakuutus ja täyskasko (jota ei ole ollut edellisessä autossa). Vielä ei ole tullut paatöksiä jotta voisin laskea uudestaan kaikki kuluerät, joten vielä joudun odottamaan. Pitää katsoa sitä kilpailuttamistakin sitten, mutta tällä hetkellä aadaan kyllä aika hyvin nuita bonuksia, kun ollaan keskitetty kaikki vakuutuket yhteen paikkaan.

    VastaaPoista