tiistai 10. joulukuuta 2013

Pohdintaa rahojen sijoittamisesta

Jälleen hieman mietityttää mihin oisi järkevintä käyttää omat rahat. Vaikka kyseessä ei ole kuin jokunen satanen aiheuttaa ne pään vaivaa. Mietteessä on tällä hetkellä kumpi oisi järkevintä ostaa keskuspölyn imuri, jolle kyllä oisi tarvetta vai maksaa lainaa pois ja ostaa imuri vasta toukokuu/kesäkuun aikana. Itse nimittäin haaveilen imurista ja olen lupautunut sen omilla rahoillani ostaa, joten vähän toisaalta harmittaa jos en sitä osta. Toisaalta voisin maksaa sillä pienintä opintolainaa pois ja mulle on luultavasti tulossa yksi iso lasku ja hammaslääkäri lasku odottelee maksamista, joka sekin on 92€. Hankalaa.

Kirppis pöytää käyn tänään maksamassa vielä viikoksi. Ollut sitten jo 5 viikkoa, jonka jälkeen lopetetaan siellä myynti. Voittoahan se ei ole tehnyt kuin 30€, mutta tärkeintä onkin että sieltä on sen verran mennyt rahaa, että se kattaa pöydän tuomat kulut, ja sieltä ei sitten tarvis niin hirmusesti hävittää muulla tavalla sitä tavaraa.Nyt pitäiskin sitten lähteä vielä hinnoittelemaan tuota tavaraa lisää että saa sitä laitettua vielä myyntiin tuonne pöytään.

Osallistukaa muuten tohon kyselyyn joka on tuossa sivulla ja antakaa mulle haaste tammikuuksi. Eli paljonko hävitän tavaraa tammikuun aikana. Siitä teen sitten raportin tännekin. Olis sitten taas puskuria tavaran hävittämiseen :)

4 kommenttia:

 1. Onko termit nyt kohdallaan? Itse en puhuisi sijoittamisesta noiden asioiden yhteydessä. Sijoittaminen voisi olla rahan laittaminen johonkin sellaiseen joka tuottaa ajan saatossa rahaa takaisin. Esim. Tuhlaaminen tai rahan kuluttaminen voisi olla sopivampi termi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos huomautuksestasi. Se että vielä en voi kyetä ajattelemaan sijoituksia pelkkästään siltä kantilta, että ne aina tuottaisivat rahaa. Vielä olen niin lapsellisella tasolla että sijoitan juurikin omaan omaisuuteeni, itseeni yms. Kun tässä opin näitä raha asioita käsittelemään, uskon että myös minun termistöni muuttuu sitä mukaan oikeammaksi.

   Poista
 2. Sen takia vain heitin kommenttia noista termeistä että ne vaikuttaa vahvasti omaan ajatteluun. Jos ajattelen jonkun tavaran ostamista vaikkapa suoraan sanottuna tuhlaamisena, mietin kaksi kertaa haluanko todella hassata rahani tähän. Toki imurikin voi olla sijoitus jos teen sillä työtä josta saan rahaa. Tuhlaamista imurin ostaminen on taas jos on olemassa vanhakin imuri mutta haluaa vain uuden jollain tapaa paremman mutta rahojaan ei ikinä saa takaisin. Välillä tuhlaaminenkin on toki jees ettei mene liian tiukkapipoiseksi. Mutta hyvä on siis eritellä rahankäytön termit.

  VastaaPoista
 3. Hyvä että minua hieman herätellään, varsinkin kun itse haluan veloista eroon ja säästöön rahaa, mutta usein yhä istuu pikku piru olkapäällä huutelemassa sinä sijoitat elämääsi, sinä palkitset tällä itseäsi kun joudut paljon olemaan lasten kanssa yksinään. Tämä ääni mun on vaimennettava ja muutettava runsaasti ajattelutapaani. Alan siis vahvasti muuttamaan ajatusmallia, jotta termitkin löytävät oikeat tarkoituksensa. :)

  VastaaPoista