torstai 19. joulukuuta 2013

Mietteitä tulevan vuoden tuloista ja menoista, sekä tavoitteet rahasta 2014

Eli haluaisin maksaa tulevana vuonna lainoja mahdollisimman paljon pois. Samalla tässä laskeskelen mikä oisi järkevin summa minkä tahdon lyhentää lainoja ensi vuonna. Opintolainaa ja visa lainaahan mulla on tällä hetkellä tuo 8589,78€ ja lapsien tililtä olen lainannut aijemmin rahaa 2370€ eli yhteensä lainaa on 10 959,78€.

Tällähän hetkellä maksan jokaisesta opintolainasta ja visasta yhteensä 253,34€ kuukaudessa ja tätä summaa haluan nyt suurentaa. Nyt ajattelin aloittaa lyhennykset summalla 497€ kuukaudessa, jolloin vuodelle 2015 jäisi velkaa vielä noin. 5000€. Toki voin sitten lyhentää enemmänkin, jos vain tulot antaa myöten.Tällöin säännölliset menot kuukaudessa olisi 1569,00€, joskaan summassa ei vielä ole ruokia, vaatteita, bensaa yms. Näihin kuluihin jäisi siis 431€ kuussa. Kieltämättä kuulostaa vielä aika hurjalta kun itse olen nyt äitiyslomallakin vielä kesäkuuhun asti. Toisaalta tämä on mahdollista kun yleensä käyn kaupassa kerran viikossa, ja silloin ostan kaikki tarvittavat.

Jotta tämä kaikki nyt onnistuisi täytyy ruokakuluja alkaa tarkkailemaan ihan uusin silmin. Kaikesta turhasta on luovottava, ja ostettava vain tarpeellista. Kahden nuorimman vaippoihin menee kuukaudessa noin 50€, ja nuorimman korvikkeeseen, jota joutuu osittain syömään täytyy varata lähes saman verran kuukaudessa rahaa. Loput tulee sitten yhteiseen käyttöön. Jolla ostetaan sekä ruoka että muut taloustavarat. Joten mihinkään gurme ruokaan tässä ei taija enään olla varaa, mutta terveellisyydestä en haluaisi poiketa. Taitaa ollakin parempi että nostan aina summan käteen millä suunnittelen ruokakulut, jolloin aina näkee kuinka paljon vielä rahaa on käytettävänä. Kortin taitaa saada jättää kotiin sitten tästä lähtien ja vain käteismaksu käy toistaiseksi tammikuusta lähtien.

Tammikuussa tietenkin heti tuli sellainen meno jota jouduin kovasti miettimään miten nyt oikein toimisin asian kanssa, kun vanhimmalle pojalleni tuli aika sairaalaan yli 100 km päähän ja joudumme sinne lähtemään kaikki. Tämä käynti on kahtena peräkkäisenä päivänä ja kun lasten kautta yritin asiaa miettiä tulimme siihen tulokseen että on parasta yöpyä ko. paikkakunnalla kuin herättää lapsia kahtena päivänä aamulla ennen kukonlaulua ja illalla myöhään tultaisiin kotiin. Liian raskasta oisi lapsille jotka ovat kuitenkin 7 v, 1.5v ja 3kk. Joten vietämme siellä sitten yhden hotelli yön, joka on itsellenikin elämäni ensimmäinen yö hotellissa. Tähän nyt alkaakin suunnittelu mistä saan ylimääräistä rahaa hotellin kustantamiseen, tai voi olla että kun käyn s-pankin tilillä katsomassa sinne se voi olla jo kertynyt lähes kokonaan. Siitä tilistä on tullutkin yleensä sellainen että lähellekään joka kuukausi en käy sitä tiliä katsomassa, ja sieltä saattaa löytyä tarvittaessa vaikka parikin sataa ylimääräistä, joita sitten käytämme yllättäviin menoihin. Nämä kaikki rahat mitkä sinne tulee, on meidän keskittämisen ansiota ja yleensä sinne tuleekin kuukaudessa yli 50€. Joten summa voikin tosiaan löytyä sieltä, kun lokakuussa olen viimeksi käyttänyt kyseistä tiliä.

No, Ostolakko se sitten kuitenkin tiedossa tulee olemaan. Mutta se ei haittaa, kun sain sen keskuspölyn imurinkin hommattua, vaikka se sitten veikin kaikki rahat eli lähes 800€, mutta nyt se on ja voin vaikka myydä tuon toisen imurin sitten pois. Vaatteitakaan mun ei tarvi ostaa itselleni tai lapsille, niin ainakaan moneen kuukauteen, joten niistäkään ei onneksi nyt kuluja tule. Nyt keväällä täytyy panostaa myös runsaasti painonpudotukseen, jonka aijoin myös tehdä ilman kuluja. Maan tietähän riittää ja kaikki tarvittava löytyy kuntoilemiseen myös kotua vaikkei meillä mitään kuntolaitteita olekaan. Mutta tästä aiheesta lisää myöhemmin.

Tämmöistä mielessäni tällä kertaa. Itse pidän nyt ajatuksia aika realistisilta, olisi kiva kuulla mitä mieltä te olette lukiani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti