sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Katsahdus tulevaan vuoteen 2014

Asetettavana on uudet tavoitteet vuodelle 2014.

 Ensimmäisenä tavoitteena on tietenkin talouden tasapainottaminen sekä velan maksu ( yli 5000€ ja lisäksi asuntolainan lyhennykset) myöskin tavoitteenani on säästää vuoden sisällä säästötililleni 1000€ ja kummankin pojan tilille laittaa 30€ joka kuukausi + elokuussa aloittaa myös kolmannellekin pojalle laittamaan rahaa tilille 30€ kun täyttää vuoden verran.

Toinen tavoite on hävittää mahdollisimman paljon ylimääräistä tavaraa kotoamme. Toiminta alkaa heti tammikuussa ja vielä kerkiää osallistumaan äänestykseen, joka loppuu parin päivän päästä. Eli osallistukaa ihmeessä.

Kolmas tavoite on sitten pudottaa painoa vuoden aikana 27 kg. Mahdollisimman omatoimisesti ja käyttämättä siihen paljoa rahaa.

Siinäpäs niitä henkilökohtaisia tavoitteita sitten olikin todella mukavasti. Parin päivän sisällä laitan sitten joulukuun menot, jotka kieltämättä ovat melko huimat. Tuloja oli todella runsaasti, mutta kaiken mä olen myös saanut menemään. Nyt on asenteen vaihduttava kyllä ehdottomasti, jotta saan nämä raha-asiat järkevälle mallille.

4 kommenttia:

 1. Blogissasi on itsellenikin läheisiä aihepiirejä (säästäminen, tarkka taloudenpito, laihdutus mm.) joten jään mielenkiinnolla seuraamaan blogiasi :)

  VastaaPoista
 2. Muuten tavoitteet kuulostavat todella hyvältä, mutta tuo painonpudotustavoite on mielestäni aika haastava. Itse asettaisin jonkun pienemmän tavoitteen, joka ei vaatisi noin radikaalia muutosta. Mutta, jos olet päättänyt, että tämä on tavoitteesi, niin tsemppiä siihen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän että painonpudotushaaste on melkoisen rankka, enkä ole enään kovin nuorikaan jotta muutokset tapahtuisivat hetkessä. Mutta pohjalla on kuitenkin se että vanhimman poikani jälkeen laihdutin kaikki raskauskiloni (30 kg) vuodessa ja haluan haastaa itseni myös siihen nyt. Varsinkin ruokavalio taitaa tuottaa hankaluuksia, sillä vielä en ole löytänyt sellaista ruokavaliota jolla laihduttaisiin, joten ainakin vielä mennään perusruualla ja vähennetään vain herkkuja ja lisätään salaatteja ja marjoja :) Kyllä luotto nyt on kova. Ja tänään aikomus on myös tehdä lukujärjestys itselleni, jotta alkuun tulee asiat tehtyä niinkuin pitääkin että paino lähtee tippumaan. Joka sitten lisää motivaatiota :)

   Poista